Annonce
Assens

Uddeling: Flest projektpenge til Assens Kommune

Badning ved Løgismosestrand Camping. Der er indtilelt penge til et agleprojekt her. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Assens: LAG-MANK - Den Lokale Aktions Gruppe for Middelfart, Assens, Nordfyn og Kerteminde - har uddelt midler til fire projekter ved den sidste uddeling i 2019 for i alt 1.250.000 kroner.

Lokalt var der flest penge til to projekter i Assens Kommune.

Og flest penge, 750.000 kroner, var indstillet til Insectum ApS. Der er tale om produktion af bæredygtigt foder på basis af fluelarver. Ifølge en presseskrivelse fra LAG-MANK handler det om at finde alternativer til importeret sojaprotein, som i store mængder anvendes som foder i husdyrproduktionen og belaster klimaet. Insectum ApS vil således i nogle nedlagte staldanlæg uden for Assens få opdræt af millioner af fluelarver, som siden presses til animalsk højkvalitetsprotein. Direktør er David Munk-Bogballe.

Løgismose Camping blev indstillet med 176.000 kroner til et projekt i samarbejde RS Coastcare fra Munkebo. Store mængder brunalger har plaget havbunden. Her er der tale om et forsøg med udlægning af slanger med små huller på bunden, som skaber et slags gardin af luftbobler, hedder det. De skubber så møget væk fra badeområderne.

Friluftsoasen i Otterup blev indstillet med et projekt på 230.000 kroner med nye udefaciliteter.

56.000 kroner blev indstillet til et projekt med havkajakudlejning til naturturister hos Strib Kajakudlejning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce