Annonce
Debat

Uddannelse: Tag et semester i udlandet

Syddansk Universitet har meldt ud, at man indfører et obligatorisk krav om, at de studerende læser et semester i udlandet. Et fantastisk skridt på vejen mod at sørge for, at den næste generation unge mennesker, der rammer arbejdsmarkedet, har de rette værktøjer til at begå sig i en globaliseret verden.

Danmark er på vej mod at blive en ledende vidensnation, hvor virksomheder fra alle dele af verden kan finde talent og ekspertise.

For at den vision skal blive til virkelighed, skal vi have flere danskere til udlandet. For det er i udlandet, at danskere lærer at kommunikere med mennesker på andre sprog, lærer at begå sig i andre kulturer og danner nye perspektiver og viden om den verden vi begiver os i.

Helt essentielle kompetencer - hvilket også understreges af det danske erhvervsliv - hvorfor SDU's skridt mod obligatorisk udveksling er naturligt, ambitiøst og en model at tage til sig for de andre danske uddannelsesinstitutioner.

Nu er spørgsmålet blot, om de andre danske universiteter har samme høje ambitioner for deres studerende - og Danmarks fremtid som vidensnation?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Assens

Teststed løb tør for lyntest, fortæller Karina. Driftsdirektør afviser: - Det kan jeg simpelthen ikke tro på

Annonce