Annonce
Debat

Uddannelse: Alle skal have personlig uddannelseskonto

Annonce

Vi tror på, at uddannelse forbereder mennesker på mødet med en anden virkelighed, end den der er i dag. Derfor skal uddannelse foregå gennem hele livet. Konkret foreslår vi radikale, at alle på ar­bejds­markedet får en personlig uddannelseskonto.

Vi ved ikke præcist, hvad fremtiden kalder på for vores børn og unge, men vi ved, at det bliver vigtigt at kunne eksperimentere, samarbejde og skabe. Det bliver vigtigt med mod og nysgerrighed. Det kræver, at vores børn og unge er opbygger selvværd, tror på sig selv og kan rejse sig igen, når noget bliver svært.

I Odense har vi alle muligheder for, at vores børn og unge kan lære dette blandt andet via tætte samarbejder og partnerskaber mellem dagtilbud, skoler og robotvirksomheder. Sådan som det f.eks. allerede sker med introduktion af robotten KUBO i Børnehuse og skoler i Odense. Den slags partnerskaber danner grundlag for vækst i vores by og gør vores børn og unge dygtigere. De første skridt hen imod, at vores børn - børnene i robotbyen - kan indtage fremtidens arbejdsmarked, tages allerede i børnehaven.

Robotternes indtog skaber et opbrud i vores arbejdsmarked. Det skaber job, ændrer job og automatiserer job. Odense har allerede skrevet sig ind i denne fremtid med byens voksende robotindustri. Det forpligter.

Automatiseringen er i gang. Eksempelvis vurderer HK og tænketanken Cevea, at mere end 500.000 job vil blive automatiseret over de kommende 20 år. Hvis alle os, der allerede er på arbejdsmarkedet skal kunne varetage de nye job, må vi tænke nyt og ambitiøst.

Vi vil alle sammen gerne være en del af arbejdsfællesskabet, og bidrage til det. Og det skal vi også. Men det bliver nødvendigt at lære nyt undervejs. Derfor synes vi, at alle skal have en personlig uddannelseskonto

Uddannelseskontoen er din og kun din. Og den kan bruges uanset, om du savner op­­­kvalificering, længes efter et sporskifte eller først sent i livet finder dit kald. Med din personlige uddannel­ses­konto sparer du hvert år op til uddannelse. Du bestemmer selv, hvilke nye muligheder i livet, den skal give dig. Vi tror på, at kontoen kan gøre mange hengemte drømme til virkelighed i fremtiden. Derudover tror vi, at uddannelseskontoen er et af svarene på de udfordringer, fremtidens arbejdsmarked giver os. Vi har nemlig behov for både at ruste vores børn til en anderledes fremtid og at os, der allerede er på arbejdsmarkedet, løbende kan udvikle vores kompetencer. Uddannelse er svaret i en fremtid, vi ikke kender.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce