Annonce
Indland

Ud over kanten og tilbage igen for Boy George

Boy George, som 14. juni fylder 60 år, fotograferet ved The Brit Awards i London i maj 2021. (Arkiv). Foto: ©john Marshall/Reuters
Sladderskandaler med stoffer, sex og dødsfald har gjort popstjernen Boy George til guf for den sensationssultne britiske presse. Nu fylder han 60.

Den flamboyante engelske sanger Boy George bankede gennem celebrityloftet først i 80'erne med sin androgyne persona, karakteristiske stemme og kæmpehittet "Do You Really Want to Hurt Me".

Sangen blev en øjeblikkelig sensation og gik til tops overalt i Europa og i USA.

Sammen med sit band Culture Club sendte George fluks flere kæmpehits afsted i dansabel hoftehøjde såsom "Karma Charmeleon".

Annonce

Med sin nasale røst, opsigtsvækkende fletninger og punkede makeup sugede Boy George al opmærksomheden. Dengang var der ingen helt som ham.

Siden har George Alan O'Dowd, som det borgerlige navn lyder, ofte brændt sit lys i begge ender med en flammekaster og kastet sit skæve talent i mange retninger.

Men en ustoppelig virkelyst har trods alt forhindret sangeren, sangskriveren, dj'en og modedesigneren Boy George i at tage livet af sig selv med stofferne.

Derfor kan han fejre 60-års fødselsdag 14. juni i en clean og slank udgave.

Boy George, som 14. juni fylder 60 år, fotograferet ved The Brit Awards i London i maj 2021. (Arkiv). Foto: ©john Marshall/Reuters

Men længe inden gik hans hemmelige forhold til Culture Club-medlemmet Jon Moss i smadder. Culture Club stod ikke til at redde - ædt op af ukontrollerbar succes og indre konflikter.

Samtidig rygtedes Boy Georges stigende heroinafhængighed. Da en yngre musiker blev fundet død af en overdosis i Boy Georges hjem, endte han i retten, men blev frifundet.

Boy George gik i behandling for sit misbrug. Men det blev langtfra hans sidste danse macabre med stoffer og retssystem. Alligevel præsterede han at genopstå med sit første, fremragende soloalbum "Sold" med en række ørehængende pophits.

I 80'erne og 90'erne dannede han eget pladeselskab og udgav striber af undergrundshits og var samtidig involveret i Hara Krishna.

Hans mange musikalske udspil spændte fra filmmusik til en succesrig karriere som dj. Dertil undergrundsudgivelser og den anmelderroste cd "U Can Never B2 Straight".

I 2008 blev han idømt 15 måneders fængsel for at tilbageholde en ung mandlig norsk escort i sin lejlighed i London i håndjern. Som han så også slog med en kæde, da han forsøgte at slippe ud af musikerens lejlighed.

Fængselsopholdet fik ham endelig til at forstå, hvor stor en idiot, han havde været, og at det bare ikke gik længere, lød hans egen analyse bagefter.

Boy George fylder den 14. juni 60 år og er kommet igen efter en karriere, hvor stoffer og kriser ellers var ved at spænde ben for ham. (Arkiv). Foto: Valerie Macon/Ritzau Scanpix

Med årene er det faktisk lykkedes Boy George at bevæge sig væk fra det skråplan, som har taget livet af så mange af hans jævnaldrende musikkolleger.

Han har udgivet flere erindringer, er portrætteret i tv-udsendelser og i en succesrig musical "Taboo".

Selv Culture Club er det lykkedes at gendanne periodisk undervejs.

/ritzau/

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Politikere kræver handling fra minister og kommunen i Marco-sag: - Lad nu den familie flytte ind til deres barn

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Stor mystik om politiaktion: Efterforsker mistænkeligt forhold

Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Odense

Politisk ballade om job-løfter får borgmester til at afbryde ferie: - Venstre ved udmærket, hvordan tingene forholder sig

Nordfyn For abonnenter

Charlotte har fået nok: - Jeg er overhovedet ikke sart, jeg er bare træt af gaderæs i Bogense

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Debat For abonnenter

Lokalredaktør: Måske vi bør skrive endnu mere om den nordfynske trafikkultur

Faaborg-Midtfyn

Borgmester vil ikke føre personalesager i avisen: Skolebestyrelse tilgiver fyringstruet fagchef

Indland

Optag på uddannelser: Så mange får deres førsteprioritet

Assens

Frivillige søreddere måtte rykke ud midt i fredagshygge og EM-kamp: - Det viser, at der har været et stort behov for os

Kerteminde For abonnenter

Flasker med tis og papir med bæ: Her efterlader udenlandske lastbilchauffører uhumsk affald

Navne

Mindeord: Søster blev kendt da hun satte millionær til at skrælle kartofler

Annonce