Annonce
Assens

Ud at se: Her kan du fejre genåbningen med kunst på lyd og mafiosofilm

Statuen af søhelt Peter Willemoes er et af de kunstværker, man kan høre mere om på sommerens lyttevandringer. Sidse Babett Knudsen spiller en af hovedrollerne i det danske gangsterdrama "Kød & Blod". Og Morten Grimsgaard, direktør for Gl. Avernæs Sinatur Hotel & Konference, har savnet både personale og gæster. Han glæder sig til, at hotellet igen slår dørene op mandag den 8. juni. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen/ Foto: Scanbox/PR.
Kulturhuse, gallerier og hoteller. Lokale aktører markerer tredje fase af samfundets genåbning.
Annonce

Mandag den 8. juni begynder næste fase af landets omfattende genåbning. Også i Assens Kommune er der nu en del krydser i kalenderen hos arrangører og kulturtilbud, og flere har tippet redaktionen om allerede aktuelle og kommende åbningsmarkeringer. Se listen herunder.

Annonce

Lyttekunst

Projektet 'Lyt til kunsten' er en række lydfortællinger og tilhørende vandringer, der - i kombination med den gratis kunstapp Vizgu - giver liv til offentlige kunstværker i Assens, Faaborg, Odense og Kerteminde kommuner.

Gennem fortællingerne kan man lære basisinformationer om kunstværkerne og kunstnerne bag, men de lydlige historier inddrager også den forbipasserende lokale borger, bronzestøberen, lokalhistorikeren eller turisten.

Hør blandt andet mere om søhelten Peter Willemoes eller kunster Winni Schaaks rustrøde Kopfkarton.

Bag 'Lyt til kunsten' står lyddokumentarist Helle Ansholm Rasmussen og kunstformidler Sara Line Batson Matzen i samarbejde med Vizgu og lydkollektivet Lydpol. Læse mere på lyttilkunsten.dk

Annonce

Nye shelterpladser i Søbo Løkker

Skal sommerens fridage bruges i lokale grønne omgivelser, er der snart mulighed for netop det i Søbo Løkker.

Her står tre nye shelterpladser nemlig klar til overnattende besøgende fra den 21. juni, hvor pladserne indvies med en lille guidet tur i området.

Indvielsen begynder søndag klokken 10.00 med morgenkaffe på shelterpladsen, Søbo Løkker 8, og turen går derfra til fods, hest eller på cykel til shelterpladsen i vinplantagen ved Stenbjerggård. Medbring gerne madpakken!

Annonce

Processen mod Knut Hamsun

"Var han nazist?"

Sådan lød spørgsmålet til den danske forfatter Thorkild Hansen, da han i 1978 i et tv-interview fortalte om sit nyligt udgivne trebindsværk, "Processen mod Hamsun".

Værkets hovedperson er den norske forfatter og Nobelprismodtager Knut Hamsun, et nationalt ikon, men også en skikkelse, der i Norges retsopgør efter 2. verdenskrig sad på anklagebænken for sin opbakning til Hitler.

Hvordan kan disse to sider forenes i synet på én og samme person?

Det vil Mogens Pedersen kigge nærmere på, når han fredag den 26. juni klokken 13.00 holder foredrag om Hamsuns liv og forfatterskab, herunder forfatterens forhold til nazismen.

Foredraget finder sted på Tobaksgaarden i Assens og er arrangeret af Tirsdagsuniversitetet ved Hans Bjørnsson.

Annonce

Langstrakt fernisering

Galleriet i Kulturhuset Industrien åbner igen med en såkaldt 'langstrakt fernisering' torsdag den 4. juni fra klokken 13-18.

Benie udstiller malerier, og Randi Platz udstiller keramik.

Alle er velkomne til et lille glas på ferniseringsdagen, selvfølgelig med behørig afstand til andre kunstkiggere.

Efter den 4. juni er galleriet åbent, når det nærliggende bibliotek er bemandet.

Annonce

Mafiamatriark

Kulturhuset Tobaksgaarden i Assens genåbner mandag den 8. juni klokken 10.00, hvor de blænder op for film på det store lærred i biografen.

Med udvidet spilleplan er der biograffilm alle hverdage klokken 16.30 og 19.00 og i weekenderne klokken 15.00 og 19.00. Blandt andet kan man fange det fynsk indspillede drama "Kød & Blod", der er instruktør Jeanette Nordahls debutspillefilm.

Fortællingen centrerer sig omkring et kriminelt miljø i en dansk provinsby, hvor en ung pige flytter ind hos sine to fætre og sin moster, mafiamatriarken Bodil i skikkelse af skuespiller Sidse Babett Knudsen.

For dem, der hælder mere til tegnestreger, rummer programmet også Disneys nyeste animationsfilm, "Zootropolis".

Annonce

Hold dig informeret

Biblioteker må atter åbne læsesale og læsepladser, og således har det allerede fra tirsdag den 2. juni været muligt at læse dagens avis i Assens Bibliotekerne.

Det er også muligt at benytte nogle af de øvrige siddepladser til fordybelse i bibliotekets bøger. Her vil tydeligt være afmærket, hvor mange der må sidde i området.

Annonce

Hotel byder gæster velkommen

Den danske hotel- og restaurationsbranche har haft hårde vilkår de seneste måneder. Situationen har heller ikke været nem for Gl. Avernæs Sinatur Hotel & Konference, der i marts måtte sende hovedparten af sine ansatte hjem.

Hotellet på Agernæs er ifølge direktør Morten Grimsgaard gået glip af en omsætning på fem millioner kroner og kommer ud af krisen med et tab på mellem to og tre millioner kroner. Men nu er der omsider gode nyheder for konferencestedet, der fra mandag den 8. juni igen kan tage imod gæster fra nær og fjern, oplyser man i en pressemeddelelse til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce