Annonce
Fyn

Ud af huset holder gang i Bacchus - men der venter en regning

- Jeg betaler selv lønnen til to tjenere, en kok og en kokkeelev og så mig selv - så jeg kommer ikke til at koste staten noget foreløbig, siger Stephane Libourel. Arkivfoto: Louise Koustrup.
Stephane Libourel har haft travlt, siden hans restaurant, Bacchus i Odense, blev tvunget til at lukke på grund af corona-epidemien. Takeaway har sikret en normal omsætning, men han er bekymret for, om fynboerne har råd til at gå på restaurant, når samfundet åbner igen.
Annonce

Fyn: Man er naiv, hvis man tror, at det går godt igen om to-tre uger. Så det gælder om at holde forretningen kørende nu. Det er Stephane Libourels filosofi. Køkkenchefen og ejeren af restaurant Bacchus i Odense har som mange af sine kolleger valgt at holde restaurantens køkken i gang under coronakrisen ved at tilbyde takeaway, og det har foreløbig vist sig at være en god idé.

Stephane Libourel ser derfor ikke sig selv som ansøger til en af de hjælpepakker, som Folketinget har vedtaget.

- Jeg havde ingen forventninger til, hvordan det skulle gå med takeaway, men vi har solgt flere end 800 måltider, og jeg har omsat for lige så meget, som jeg plejer. Jeg betaler selv lønnen til to tjenere, en kok og en kokkeelev og så mig selv - så jeg kommer ikke til at koste staten noget foreløbig, siger han til Fyens Stiftstidende.

Jeg ved, at jeg nok på et tidspunkt bliver lige så ramt som andre og kan blive nødt til at tage nogle drastiske beslutninger i forhold til mine ansatte.

Stephane Libourel, ejer af restaurant Bacchus i Odense

Annonce

- Jeg prøver at være meget realistisk

En permanent karriere som takeaway-restauratør frister dog på ingen måde Stephane Libourel:

- Vi er ved at finde ind i rutinen, selvom jeg ike kan lide den term - man skal ikke bruge ordet "rutine" i et køkken. Vi havde næsten 600 ordrer fredag og lørdag i den første weekend, men det er en tvungen situation, vi er i, og det er ikke et drømme-scenario for mig at lave takeaway. Jeg har altid sagt, at der er to ting, jeg ikke skal være: kantinekok og takeaway-kok.

Lige nu kan han dog glæde sig over, at restauranten stadig tjener penge, men han er usikker på, om det vil vare ved.

- Jeg ved, at jeg nok på et tidspunkt bliver lige så ramt som andre og kan blive nødt til at tage nogle drastiske beslutninger i forhold til mine ansatte. Mange af vores gæster kommer til at blive ramt personligt. Det er ganske almindelige familier med børn, som vil have fokus på at have mad i huset og penge til huslejen og de faste omkostninger.

- Jeg prøver at være meget realistisk, og man skal være meget naiv, hvis man tror, at det går godt igen om to-tre uger, siger Stephane Libourel.

Annonce
Annonce
Odense

Politihund fandt tyv i soveværelse

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Kerteminde

At blive voksen

Odense

Politichef om drabssagen fra Egeparken: - Det er for tidligt for os at melde ud, hvad der præcis er sket

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Annonce