Annonce
Odense

Ud af Black Army: Tidligere bandeleder i exitprogram

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte torsdag en række steder i Odense. Første stop var Vollsmose, hvor han bl.a. besøgte Q's Barbershop på Vollsmose Torv og fik en sludder med nogle drenge fra området om deres fremtid. Besøget indledtes med en spadseretur fra Bøgetorvet til Vollsmose Torv. Foto: Peter Leth-Larsen

Mohammed Daabas, som var en af stifterne af bandegrupperingen Black Army og gennem flere perioder leder af den, har aftalt et exit-program med Kriminalforsorgen.

Billedet af den tidligere Black Army-leder Mohammed Daabas trykke hånd med Lars Løkke Rasmussen gik landet rundt, da statsministeren i vinter var på besøg i Odense-forstaden Vollsmose. Nu er den tidligere bandeleder helt på vej ud af bandemiljøet.

Det kom frem mandag under retssagen mod Mohammed Daabas og fire unge med relationer til Black Army, tiltalt for overfald på en 31-årig mand på en Uno X-tankstation på Åsumvej i Odense.

Ifølge sin forsvarer, advokat Mette Grith Stage, har den 40-årige Mohammed Daabas valgt at trække sig ud af bandemiljøet. Det har han meddelt de andre i grupperingen, ligesom han har underskrevet en aftale med Direktoratet for Kriminalforsorgen om at indgå i et exit-program.

Netop exit-programmerne er en del af den bandepakke, regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har indgået i kampen mod rocker- og bandegrupperinger.

Det er dog næppe det, der har ansporet den 40-årige nu tidligere bandeleder. Ifølge Mette Grith Stage vil han ud af miljøet, fordi hans kone er gravid.

Det passer meget godt med en undersøgelse, Kriminalforsorgen foretog for et par år siden, som netop fastslog, at de fleste, som vælger exit-programmer, gør det af hensyn til deres familier og for at komme ud af kriminalitet. Exit-programmerne sker i samarbejde mellem kommuner, politi og Kriminalforsorgen.

Allerede for halvanden uge siden kunne Mohammed Daabas' kone fortælle avisens reporter i retten, at hendes mand ikke længere var medlem af grupperingen.

Avisen skriver altid navne på tidligere og nuværende ledere af rocker- og bandegrupperinger uanset deres tidligere straffe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce