Annonce
Odense

Ud af Black Army: Tidligere bandeleder i exitprogram

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte torsdag en række steder i Odense. Første stop var Vollsmose, hvor han bl.a. besøgte Q's Barbershop på Vollsmose Torv og fik en sludder med nogle drenge fra området om deres fremtid. Besøget indledtes med en spadseretur fra Bøgetorvet til Vollsmose Torv. Foto: Peter Leth-Larsen

Mohammed Daabas, som var en af stifterne af bandegrupperingen Black Army og gennem flere perioder leder af den, har aftalt et exit-program med Kriminalforsorgen.

Billedet af den tidligere Black Army-leder Mohammed Daabas trykke hånd med Lars Løkke Rasmussen gik landet rundt, da statsministeren i vinter var på besøg i Odense-forstaden Vollsmose. Nu er den tidligere bandeleder helt på vej ud af bandemiljøet.

Det kom frem mandag under retssagen mod Mohammed Daabas og fire unge med relationer til Black Army, tiltalt for overfald på en 31-årig mand på en Uno X-tankstation på Åsumvej i Odense.

Ifølge sin forsvarer, advokat Mette Grith Stage, har den 40-årige Mohammed Daabas valgt at trække sig ud af bandemiljøet. Det har han meddelt de andre i grupperingen, ligesom han har underskrevet en aftale med Direktoratet for Kriminalforsorgen om at indgå i et exit-program.

Netop exit-programmerne er en del af den bandepakke, regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har indgået i kampen mod rocker- og bandegrupperinger.

Det er dog næppe det, der har ansporet den 40-årige nu tidligere bandeleder. Ifølge Mette Grith Stage vil han ud af miljøet, fordi hans kone er gravid.

Det passer meget godt med en undersøgelse, Kriminalforsorgen foretog for et par år siden, som netop fastslog, at de fleste, som vælger exit-programmer, gør det af hensyn til deres familier og for at komme ud af kriminalitet. Exit-programmerne sker i samarbejde mellem kommuner, politi og Kriminalforsorgen.

Allerede for halvanden uge siden kunne Mohammed Daabas' kone fortælle avisens reporter i retten, at hendes mand ikke længere var medlem af grupperingen.

Avisen skriver altid navne på tidligere og nuværende ledere af rocker- og bandegrupperinger uanset deres tidligere straffe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce