Annonce
Debat

Übung macht den Meister

Læserbrev: Filharmonisk kor er fyret fra 1. maj af Odense Symfoniorkesters chef Finn Schumacher. Nu skal der satses på et sangkraftcenter. Koret stod over for et 30-års jubilæum, men fyres så forinden. Det er næppe udgifterne til afholdelse af et jubilæum, der får Finn Schumacher til at fyre koret. Ved tidligere jubilæer er koret blevet spist af med et par klemmer med salami og en lunken håndbajer, måske en enkelt gang suppleret med et glas billig hvidvin.


Mon Dieu. Har I ikke gidet at investere i et professionel kor?


Annonce

Nej, det er snarere det flove ved at skulle præsentere den nyansatte unge 43-årige chefdirigent Pierre Bleuse for et bedaget amatørkor. ”Mon Dieu”, må han tænke. ”Har I ikke gidet at investere i et professionel kor?”

Efter fyringen tror Finn Schumacher så, at disse amatørsangere lige så let som professionelle sangere vil kunne stille op til Mozarts Requiem eller et andet stort værk uden at have haft tid til at øve og øve og øve under kyndig kordirigentvejledning uge efter uge et halvt år før koncerten for at kunne agere støttekor for for eksempel gymnasiekor.

Og hvilken forbindelse skal der så være mellem Odense Symfoniorkester og Sangkraftcenteret? Ifølge initiativtagerens hjemmeside til disse Sangkraftcentre, sangenshus.dk, skal disse centre fungere som selvstændige institutioner med egen ledelse og bestyrelse og med professionelt ansatte personer inden for såvel undervisning og korudvikling og projektudvikling.

Det vil da vist sige, at de ikke skal have noget at gøre , økonomisk, med Odense Symfoniorkester, men kun samarbejde og fungere uafhængigt af Odense Symfoniorkesters budget. Altså med eget budget.

Når Sangkraftcenteret er en selvstændig institution, skal Odense Symfoniorkester jo ikke bruge 170.000 kr til at finansiere det. Det er jo to forskellige institutioner med to forskellige adskilte budgetter. Når Finn Schumacher vil spare 170.000 på kordirigent og pianist, så er det nok snarere for at kunne give dem til orkestrets bestyrelse, som består af otte medlemmer, der honoreres med 20.000 hver om året.

Spil dog med åbne instrumenter, Finn Schumacher.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Ny bydel skrotter baghaven for naturens skyld: - Vi skaber en skov sammen med en by

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bo i skoven midt i byen: Ny bæredygtig bydel med 220 boliger vises på verdens største arkitekturkongres

Annonce