Annonce
Nyborg

Ubetalt regning førte til familiefejde i Frørup

Ifølge alle søskende havde de et godt forhold tilhinanden indtil nogle måneder inden episoden. Arkivfoto: Michael Bager

En mindre pengegæld mellem familiemedlemmer udviklede sig til en voldsommere episode, da to brødre, deres søster og hendes mand kom op at toppes foran søsterens børn.

Frørup: Følelserne sad i den grad udenpå da tøjet, da en 41-årig kvinde fra Frørup skulle afgive vidneforklaring i byretten i Svendborg om en situation i juli 2018, hvor hun og hendes to brødre på 39 og 29 år røg i totterne på hinanden.

Brødrene, der kommer fra Odense, skulle hente reservedele fra søsterens garage. Når det var gjort, skulle søsteren betale 800 kroner for en regning på et mobilabonnement, som søsteren havde tegnet i den ældste brors navn. Da brødrene havde læsset deres bil, gik de ind i søsterens hus for at sige, at hun skulle have pengene klar, når de kom tilbage.

Med skælvende stemmer forklarede søsteren og hendes mand deres side af sagen. Ifølge dem var de to brødre aggressive og råbende med det samme, de trådte ind i huset. De skubbede både til søsteren og manden, og skulle have tildelt manden slag. Da søsteren ville ringe til politiet, blev telefonen taget fra hende, og parret og deres børn flygtede ind på et værelse og barrikaderede døren, mens brødrene sparkede og slog løs på den.

Da de forlod huset tog den ene bror søsterens mobil med sig, ligesom brødrene tog et fladskærms tv, apple tv og tre bilnøgler.

Annonce

Ifølge de to brødre var det dog søsteren, der med det samme kom op i det røde felt, efter den ældste bror sagde til hende, at hun kunne hæve pengene, mens de kørte væk med det første læs reservedele. De forklarede, at den yngste bror forsøgte at holde hende på afstand, mens de råbte af hinanden.

Da den ældste bror opgav at snakke med søsteren, gik han over og lagde en hånd på skulderen af søsterens mand, der netop var kommet ud af badeværelset.

- Overfører du ikke bare pengene til mig?, havde broren spurgt, hvortil søsterens mand svarede, at det skulle han nok.

Sagens anklager, Stephanie Elisabeth Pedersen, køber dog ikke brødrenes forklaring.

- Sandheden ligger nok et sted midt imellem, men jeg mener helt sikkert, at der har været tale om vold, sagde hun i sin afsluttende bemærkning.

På bagrund af vidneforklaringerne og bevismateriale i form af SMS'er mener hun, at de to brødre skal have 3 måneders ubetinget fængsel for ulovlig tvang, hvor der blev udøvet vold og tyveri. Strafudmålingen baserer hun blandt andet på, at brødrene blev dømt for forsøg på manddrab i 2009 og fik henholdsvis 5 og 7 års fængsel. Sagens to forsvarere argumenterede for frifindelse.

Det vides ikke, hvornår der falder dom i sagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce