Annonce
Nyborg

Ubetalt regning førte til familiefejde i Frørup

Ifølge alle søskende havde de et godt forhold tilhinanden indtil nogle måneder inden episoden. Arkivfoto: Michael Bager

En mindre pengegæld mellem familiemedlemmer udviklede sig til en voldsommere episode, da to brødre, deres søster og hendes mand kom op at toppes foran søsterens børn.

Frørup: Følelserne sad i den grad udenpå da tøjet, da en 41-årig kvinde fra Frørup skulle afgive vidneforklaring i byretten i Svendborg om en situation i juli 2018, hvor hun og hendes to brødre på 39 og 29 år røg i totterne på hinanden.

Brødrene, der kommer fra Odense, skulle hente reservedele fra søsterens garage. Når det var gjort, skulle søsteren betale 800 kroner for en regning på et mobilabonnement, som søsteren havde tegnet i den ældste brors navn. Da brødrene havde læsset deres bil, gik de ind i søsterens hus for at sige, at hun skulle have pengene klar, når de kom tilbage.

Med skælvende stemmer forklarede søsteren og hendes mand deres side af sagen. Ifølge dem var de to brødre aggressive og råbende med det samme, de trådte ind i huset. De skubbede både til søsteren og manden, og skulle have tildelt manden slag. Da søsteren ville ringe til politiet, blev telefonen taget fra hende, og parret og deres børn flygtede ind på et værelse og barrikaderede døren, mens brødrene sparkede og slog løs på den.

Da de forlod huset tog den ene bror søsterens mobil med sig, ligesom brødrene tog et fladskærms tv, apple tv og tre bilnøgler.

Annonce

Ifølge de to brødre var det dog søsteren, der med det samme kom op i det røde felt, efter den ældste bror sagde til hende, at hun kunne hæve pengene, mens de kørte væk med det første læs reservedele. De forklarede, at den yngste bror forsøgte at holde hende på afstand, mens de råbte af hinanden.

Da den ældste bror opgav at snakke med søsteren, gik han over og lagde en hånd på skulderen af søsterens mand, der netop var kommet ud af badeværelset.

- Overfører du ikke bare pengene til mig?, havde broren spurgt, hvortil søsterens mand svarede, at det skulle han nok.

Sagens anklager, Stephanie Elisabeth Pedersen, køber dog ikke brødrenes forklaring.

- Sandheden ligger nok et sted midt imellem, men jeg mener helt sikkert, at der har været tale om vold, sagde hun i sin afsluttende bemærkning.

På bagrund af vidneforklaringerne og bevismateriale i form af SMS'er mener hun, at de to brødre skal have 3 måneders ubetinget fængsel for ulovlig tvang, hvor der blev udøvet vold og tyveri. Strafudmålingen baserer hun blandt andet på, at brødrene blev dømt for forsøg på manddrab i 2009 og fik henholdsvis 5 og 7 års fængsel. Sagens to forsvarere argumenterede for frifindelse.

Det vides ikke, hvornår der falder dom i sagen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce