Annonce
Erhverv

Uber-chef til stor konference i Odense

Omstridt tjeneste er med, når Odense er vært for stor konference om digitale strategier, forandringer og ikke mindst disruption, som det amerikanske firma om nogen er blevet synonym med

Den omstridt tjeneste Uber er fortsat mest aktiv i København, men Uber tager alligevel en tur til Odense i den nærmeste fremtid.

Samkørselstjenenesten, som den selv kalder sig, Uber kommer til Odense, fordi firmaets danske chef skal deltage og tale ved en stor konference den 12. maj om digitale strategier, foranderinger og ikke mindst begrebet disruption.

Ubers chef i Danmark, Mathias Thomsen, skal tale under overskriften: "Udfordringer og successer på vejen med globalt kontroversielt disruptive forretningskoncept".

Det er firmaet Brems & Co., med iværksætter og tidligere Lego-medarbejder Martin Brems i spidsen, som står bag arrangementet i samarbejde med Odense & Co., Jysk Fynske Medier, SDU, Fynsk Erhverv og foreningen Technology Denmark.

- Vi vil gerne skabe fokus på digitale strategier, som firmaer i stigende grad har eller bør have fokus på. Mange oplever at blive overhalet indenom eller får deres virksomhed og branche disrupted af nye og unge virksomheder, siger Martin Brems.

Disruption er det over­ordnede emne for dagen, som er delt i teknologi, forretning og kommunikation med forskellige talere på hvert emne.

Digitale ændringer

Martin Brems har selv oplevet, hvordan nye digitale værktøjer og kanaler ændrer både strategier og firmastruktur i eksempelvis Lego-koncernen.

Ved konferencen, som finder sted i Cortex Park på SDU, bliver det dog langt fra de nye disruptere som Uber, der får taletid.

Google har netop i går bekræftet, at gigantens industri manager i Danmark, Mathias Tao Agger Linnemann, holder sidste indlæg om de danske virksomheders muligheder i en teknologisk tidsalder.

Ud over navne som Google og Uber er der tablerede store danske navne som Ecco, Lego, Danfoss og Umbraco repræsenteret på talerstolen til konferencen den 12. maj.

Men også youtuber Rasmus Brohave er med, når der skal snakkes om nye digitale medier og platforme.

- Det er et vildt program, hvor vi får besøg af alle de store navne fra Fyn og resten af landet inden for en række meget forskellige brancher, siger Martin Brems.

Danske Banks chef for Mobilepay, som i den grad også selv har været disrupter på det danske pengemarked, er også taler på dagen, når Mark Vraa-Hansen bl.a. taler om at flytte fokus fra bankviden til it-viden, når det handler om at rekruttere de rigtige folk.

Interessen for at deltage og tale ved arrangementet i Cortex Park har været stor, siger initiativtager Martin Brems, som ikke har haft svært ved at finde folk, der vil tale om disruption.

- Der har været meget stor interesse, også for at deltage. Nu er vi på op mod 300 gæster, som alle er fra det øverste ledelseslag i nogle af de største virksomheder, siger han.

Annonce

Fokus på Odense

- Det er ikke et kæmpe arrangement med flere tusinde deltagere, men det er ikke konceptet. Det skal være med til at sætte Odense på landkortet ved at tiltrække virksomheder til byen og sætte fokus på Odense, siger han.

Ud over forretningsdelen og teknologien handler det også om kommunikation, og der er der også talere på dagen, som har masser af succes og erfaring med sig i bagagen.

Først på dagen taler iværksætter og business angel Jesper Buch om sin vej til succes med bl.a. konceptet Just-Eat. Og mere lokalt er der et indslag, hvor eventmager Ronnie Hansen fra Odense og Co. taler om, hvordan en event som Tinderbox kan disrupte eller ændre ved brandingen af en hel by.

Annonce

Efter fire mislykkede graviditeter: Nu lever Nicolai og Jannie af legetøj

Odense For abonnenter

Fyresedler og nul tiltro til letbanen på konkursramt butiksplads: - Jeg har ikke råd til at vente længere

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gammelt Odense-firma solgt: Ny ejer har allerede ansat flere folk

Fyn For abonnenter

En anderledes bisættelse: Tak til præsten, der sagde nej - nu blev det helt rigtigt

Kerteminde

Dronning Margrethe hyldes på Great Northern: Ukrainsk stjerne kommer i et meget flot selskab

Sport

Odense Bulldogs-kaptajn indkaldt til truppen: Skade koster dansk profil resten af VM

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Faaborg-Midtfyn

Bent er bekymret: Nu har vi kun den her brandhane - og hvad hvis der kommer en storbrand?

Nordfyn For abonnenter

Lene frygter, at hendes søn skal starte i skole for tidligt: - Jeg mener, han har godt af at være barn et år endnu i børnehaven

Alle skriger på arbejdskraft, men her drukner man i ansøgninger: - Det har vi aldrig prøvet før

Odense

- Sådan én har jeg sgu aldrig set før: Vaks zoo-gæst fik øje på noget, der hang fra tigeren - nu er dyrepasserne ham 'evigt taknemlig'

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Nyborg For abonnenter

Tog narko, terroriserede ekskæresten og kørte fra politiet: Mand idømt tre måneders fængsel

OB

Han insisterer på ikke at sige noget om sin situation nu: Bashkim Kadrii lover udmelding, når sæsonen er slut

Annonce