Annonce
OB

Ubekymret som i et blomsterbed

Mads Frøkjær-Jensen har scoret til 1-0 og titter glad frem af den jublende mængde af OB-spillere. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
OB's 20-årige Mads Frøkjær-Jensen løftede sit niveau med endnu en etage før kamppausen.
Annonce

FODBOLD: Det skal man neje og bukke for. OB har under Jakob Michelsens ledelse en evne til at vinde de bøvlede kampe og holdet springer ikke ud i overmodets rasende vandfald, når et håndværkerhold som AC Horsens kommer til Odense.

Bo Henriksens tropper var fanget i en skruestik i første halvleg, hvor fynboernes større finesse på bolden personificeret af Jens Jakob Thomasen og Jeppe Tverskov tvang gæsterne tilbage, fordi den gule fare falmede i takt med den manglende ordentlige behandling af bolden.

Det var noget med, at kæmpen Ayo Simon Okosun skulle være både distributør af bolden og afslutter med sin tyngde og kropslængde, men det kom sjældent til at fungere efter hensigten. Horsens pressede højt fra starten, men det fusede ud og OB'erne var dygtigere til at slå kontra og skarpere i dem. Faktisk misbrugte Sander Svendsen ret hurtigt en lobbe-chance mod Horsens-keeper Michael Lansing.

Det var den første rigtige frysekamp for tilskuerne i efteråret, men de fleste af de omkring 6200 tilskuere varmede sig ved bedrifterne fra en ung mand på 20 år.

Mads Frøkjær-Jensen er som et ubekymret barn i et blomsterbed, når han spiller fodbold. Men nu har han også lært at slå græsset regelmæssigt, så haven hænger sammen og ukrudtet bliver væk. Han fylder noget også i defensiven.

Det faldt i øjnene, at Rosenhøj-knægten satte erfarne spillere som Jonas Thorsen eller Peter Nymann fra stående. Og så scorede han på en ripost fra Bashkim Kadriis venstre fod og helt typisk for Frøkjær valgte han kætterisk med hælen at spille Sander Svendsen fri til en Gerd Müller-scoring til 2-0 i stedet for det helt oplagte - at lægge bolden af til anfører Janus Drachmann.

Kampen Kort

Superligaen, OB-AC Horsens 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 Mads Frøkjær-Jensen (12) scorer på returen fra Bashkim Kadriis skud, 2-0 Sander Svendsen (39) snurrer om sig selv på Mads Frøkjær-Jensens hælaflevering og scorer, 3-0 Anders K. Jacobsen (86) spillet fri i dybden af Kingsley Madu og scorer fra spids vinkel.

Advarsler: Nicolai Brock-Madsen, AC Horsens (65), Hallur Hansson, AC Horsens (67), Ayo Simon Okosun, AC Horsens (77).

Udvisninger: Ramon Leeuwin, OB (65).

OB (3-5-2) Oliver Christensen - Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Alexander Juel Andersen - Oliver Lund, Jens Jakob Thomasen (86. Anders K. Jacobsen), Janus Drachmann, Mads Frøkjær-Jensen (69. Daniel Obbekjær), Kingsley Madu - Bashkim Kadrii, Sander Svendsen (69. Moses Opondo).

AC Horsens (4-4-2) Michael Lansing - Rune Frantsen, Malte Kiilerich Hansen (83. Mikkel Mena Qvist), Alexander Ludwig, Peter Nymann (65. Nicolai Brock-Madsen) - Louka Prip, Bjarke Jacobsen (77. Erhan Nasovic), Hallur Hansson, Jonas Thorsen - Jannik Pohl, Ayo Simon Okosun.

Bedste spillere: OB: Mads Frøkjær-Jensen AC Horsens: Louka Prip

Dommer: Peter Kjærsgaard - karakter: 7. Rødt kort okay.

Tilskuere: 6.442

Næste kamp: Fredag 18. oktober, kl. 19.00 AaB-OB.

Annonce

Snydt for straffespark

Lille Kingsley Madu var med som venstre back og debutanten fra Nigeria gjorde det fornuftigt i fremadspillet med sin fine venstrefod og lagde også op til Anders K. Jacobsens 3-0-scoring fra en spids vinkel. Men det var tydeligt at se, at Madu er mere sorgløs i det defensive arbejde og ikke typen, der kan vælte en kolos ud over sidelinjen.

Horsens kunne være kommet ind i kampen, da Alexander Lund Andersen tøvede ved en hoppende bold i en duel mod Okosun, men tværafleveringen ramte Jannik Pohl slet ikke foran OB-målet.

Dommer Peter Kjærsgaard vurderede efter Sport Fyns mening forkert i starten af anden halvleg, da Jannik Pohl nåede at prikke bolden for næsen af OB-keeper Oliver Christensen, der bragte Horsens-angriberen til fald. Det var et straffespark.

Til gengæld virkede OB komfortabel ved at stå på egen tredjedel det meste af anden halvleg og havde flere store kontra-tilbud. Da Sander Svendsen fra midten smart tog kuglen med med hælen i fuldt løb på Janus Drachmanns direkte bold lignede det en scoring, men efter 35 meters løb ned mod keeper Michael Lansing svigtede nordmanden og blev parereret.

Midt i anden halvleg kom blodet for alvor i kog. Bo Henriksen var begyndt med at smide en af flere tometer-mænd på banen. Nicolai Brock-Madsen fik i sin første aktion at mærke, at Ramon Leeuwin ville bestemme i den første duel. Alt for hidsigt slog hollænderen ud efter Brock-Madsen og det røde kort til OB'eren var i orden.

Til gengæld kom Moses Opondo efter en skadesperiode ind og viste sin dynamik og af taktiske årsager blev unge Daniel Obbekjær sendt ind for at forstærke bolværket på det decimerede OB-mandskab.

Horsens havde da et par hovedstødschancer og noget tilfældigt i boksen, men Anders K. Jacobsen lukkede kampen med sit klassemål fra en spids vinkel og Moses Opondo brændte i overtiden endnu en 100 procents chance.

Tilbage står OB inden tolv dages kamppause før turen til Aalborg med store og velnærede forhåbninger om at komme til at præge rækken, når fynboerne er i stand til at høste af holdets bredde uden, at kutteren kæntrer. Det er stærkt.

Brødtekst

Karakterer

Oliver Christensen 4

Ramon Leeuwin 4

Jeppe Tverskov 10

Alexander Juel Andersen 4

Oliver Lund 7

Jens Jakob Thomasen 7

Janus Drachmann 7

Mads Frøkjær-Jensen 10

Kingsley Madu 4

Bashkim Kadrii 7

Sander Svendsen 7

Brødtekst

Moses Opondo kom ind efter udvisningen til Ramon Leeuwin og beskæftigede Horsens-forsvarerne - her Jonas Thorsen og Alexander Ludwig - med sit eksplosive antrit. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
OB's hollænder Ramon Leeuwin forlader banen efter sit røde kort efter 65 minutters spil. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce