Annonce
Debat

Uanstændig udvisning

Har en mor ret til at være sammen med sin danske familie i Danmark, hvis hun ikke selv er dansker?

Nej, lyder svaret fra de danske myndigheder.

Gennem de seneste dage har Fyens Stiftstidende fortalt historien om en 32-årig kvinde fra Afghanistan, der skal forlade landet om ni dage. Kvinden bor i Odense med sin mand og to børn, der alle er danske statsborgere, og hun har nu fået endeligt afslag på at blive familiesammenført.

Et bredt flertal i Folketinget er enige om, at indvandringen til Danmark skal begrænses. Alligevel må afvisningen af familiens ønske om at være sammen i Danmark betegnes som en uanstændig behandling.

Familien har ikke kostet samfundet noget, den har ikke overtrådt nogen lov, og der er ikke noget, den hellere vil, end at få lov til at blive dansk.

Faderen i familien er nu dansk statsborger, han har arbejdet, siden han kom til landet og fik lov til at tage et job.

De seneste år har vi i Danmark efterlyst arbejdskraft. Her har manden i familien opfyldt vores krav. Han har dermed forsørget sin familie og betalt sin skat.

Alligevel opfordrer de danske myndigheder nu manden, der altså er dansk statsborger, til at tage sine to børn - også danske statsborgere - og rejse til Afghanistan, for der at udøve familielivet sammen, som det hedder i afslaget fra Udlændingeservice.

Den behandling er uanstændig.

Så sent som i denne uge er tre danske soldater blevet slået ihjel i det land, hvor vi har sendt danske soldater i krig for at forbedre levevilkårene for den afghanske befolkning og bidrage til national, regional og global fred og sikkerhed, som der står i FN’s mandat til krigen.

Alligevel sender vi uden at ryste på hånden en enlig kvinde eller en familie med små børn til landet, hvor de danske myndigheder mener, at alle fire skal kunne genoptage et familieliv.

De to forældre var sidst i Afghanistan, da de flygtede ud af landet. Kvinden som 15-årig, manden som 23-årig - og han kom direkte fra fængslet, hvor han sad, fordi han ikke sympatiserede med Taliban.

Det er ikke en anstændig behandling af mennesker. Og det er en uforståelig behandling af danske statsborgere.

Regeringen har efterhånden rykket sig så langt over mod Dansk Folkeparti i udlændingepolitikken, at Danmark på dette område står for et kynisk menneskesyn.

Finanskrise eller ej. Selvfølgelig skal der være plads til at tolke reglerne - i dette tilfælde tilknytningskravet - fra en menneskelig side, når alt tydeligvis taler for det.

Nu er det op til integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V), om hun vil levere en anstændig afgørelse, og lade den lille familie komme videre med sit liv i Odense. Eller om tre danske statsborgere skal flytte deres tilværelse til Afghanistan for at holde familien samlet.

Også for masser af mennesker, der generelt støtter den danske udlændingepolitik, vil sagen være oplagt. Ministeren bør tolke reglerne, så familien får lov at blive i Danmark.

Resume:

Tre danske statsborgere sendes til Afghanistan for at holde en familie samlet. Det kan Danmark ikke være bekendt.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Alvorlig ulykke rystede lokale: Har bedt om sikring af vejkryds i årevis - Det er børnene, vi er bekymrede for

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Sydfyn For abonnenter

Vognmand fra Tåsinge har solgt sit livsværk: - Der er ikke noget vemod. Slet, slet ikke

Ny drikkevandsfond kan give rent vand til 15.000 mennesker om 50 eller 100 år: - Jeg savner aktion på de akutte problemer

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Annonce