Annonce
Sport

U21-landsholdet fortsætter succes i EM-kvalen med sejr

Jussi Partanen/Ritzau Scanpix
De danske U21-herrer vandt 1-0 ude mod Finland og topper gruppen i EM-kvalifikationen med maksimumpoint.

Det danske U21-landshold i fodbold hentede mandag sin tredje sejr i træk i EM-kvalifikationen.

Her kunne landstræner Albert Capellas se sit hold slide sig til en 1-0-sejr på udebane over Finland.

Dermed topper de danske spillere gruppe 8 med ni point efter tre kampe.

Danmark er eneste hold i gruppen, der endnu ikke har sat point til efter sejre over Rumænien og Nordirland tidligere.

Kampen var et topopgør, da Finland for en kamp mere var et enkelt point foran Danmark inden opgøret.

Danmark fik en fremragende indledning på opgøret, da Nikolas Nartey allerede efter 12 minutter bragte danskerne foran 1-0, og mere blev der ikke scoret i opgøret.

Midtbanespilleren satte selv et angreb i gang, og efter nogle kombinationer endte bolden igen hos Hansa Rostock-spilleren, som scorede med en flad afslutning lidt uden for feltet.

Det var 19-årige Nikolas Narteys første mål for det danske U21-landshold.

Han skiftede som ung fra FC København til FC Köln, hvor han var på kontrakt i to sæsoner.

I denne sommer blev han solgt til Stuttgart, som med det samme sendte ham videre på leje til Hansa Rostock, der spiller i den tyske 3. Bundesliga.

Her er han i denne sæson noteret for fire kampe og et oplæg.

EM spilles i Ungarn og Slovenien i juni i 2021.

De ni gruppevindere samt den bedste toer på tværs af grupperne kvalificerer sig direkte sammen med værtslandene.

De resterende otte toere spiller playoffkampe om de sidste fire plader.

Det danske U21-landshold har deltaget ved de seneste tre EM-slutrunder.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce