Annonce
Håndbold

U19-EM: Larsens tropper nummer seks

Frida Maag Damgaard - her i DHG Odense-trøjen - scorede fire mål i den tabte placeringskamp mod Rumænien. Foto: Michael Bager
Danmarks U19-kvinder med Flemming Dam Larsen som chef tabte til Rumænien i kampen om femte-/sjettepladsen ved EM-slutrunden i Ungarn.

Håndbold: De danske U19-kvinder var tæt på at nå semifinalerunden ved EM-slutrunden i ungarske Györ.

Men i sidste ende måtte landsholdet ledet af den fynske cheftræner Flemming Dam Larsen - tidligere både GOG og Odense - og med tre fynske spillere i truppen nøjes med en sjetteplads. De tre fynske spillere i truppen var Clara Thomsen og Therese Durck Johansen fra GOG samt Frida Maag Damgaard fra Odense.

I kampen om femte-/sjettepladsen tabte Flemming Larsens tropper således søndag 26-34 til Rumænien, efter at de rød-hvide havde været bagud med 13-17 ved pausen. Danskerne haltede bagefter fra start til slut.

Efter opgøret sagde Flemming Larsen til håndboldforbundets hjemmeside:

- Pigerne og ledergruppen omkring holdet havde helt sikkert ambitioner om mere. Rumænien kom med langt mere vildskab og lyst, og det er selvfølgelig skuffende. Rumænien spillede klogt hele vejen igennem, mens vi kom en smule forkert ind i kampen med brændte chancer på straffekast og i kontraerne. Vi kunne slet ikke matche modstandernes store energi og duelspil. Jeg vil også rose Rumænien for holdets taktiske udspil. Rumænien spillede meget duelspil, mens holdet skød mere udefra mod Frankrig.

Den fynske landstræner varsler, at hans spillere skal på arbejde i styrketræningslokalet.

- Vi skal hjem og løfte lidt flere kilo, så vi kan stå imod det tunge pres. Vi skal også se på, hvordan vi kan score flere mål. Her tænker jeg særligt på skud, gennembrud og generelle, individuelle kvaliteter. Vi havde måske turneringens bedste forsvar, der stod imod en række gode hold, konstaterede Flemming Larsen.

Frida Maag Damgaard og Andrea Ulrikka Aagot Hansen scorede hver fire mål for Danmark i placeringskampen.

Annonce

Danmarks herrer klar til slutkampe

Trods lørdagens nederlag til Island er de danske U21-herrer klar til den kommende uges slutkampe ved VM-slutrunden i Galicien, Spanien. Mandag spiller de rød-hvide med tre GOG'ere - Emil Lærke, Mathias Gidsel og Lukas Jørgensen - deres sidste gruppekamp, og der venter sandsynligvis to point mod relativt svage Chile.

Det ligger derfor til, at Danmark bliver nummer et eller to i gruppe D, og krydser så med gruppe C i onsdagens ottendedelsfinale, hvor modstanderen kan blive eksempelvis Ungarn, Portugal eller Brasilien.

Kvartfinalerunden afvikles torsdag, semifinalerunden lørdag, mens der sluttes af med finale og bronzekamp, søndag.

Danmark tabte 22-25 til Island i et opgør, hvor islændingene havde en meget velspillende Viktor Gisli Hallgrimsson i målet. 19-årige Hallgrimsson er i GOG i de tre næste sæsoner og bliver altså blandt andet holdkammerat med Mathias Gidsel. Netop Gidsel sagde efter nederlaget til europamester.dk:

- Island havde bare en god målmand med. Vi brændte for mange chancer, og vi fik scoret for lidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce