Annonce
Håndbold

U19-EM: Larsens tropper nummer seks

Frida Maag Damgaard - her i DHG Odense-trøjen - scorede fire mål i den tabte placeringskamp mod Rumænien. Foto: Michael Bager
Danmarks U19-kvinder med Flemming Dam Larsen som chef tabte til Rumænien i kampen om femte-/sjettepladsen ved EM-slutrunden i Ungarn.

Håndbold: De danske U19-kvinder var tæt på at nå semifinalerunden ved EM-slutrunden i ungarske Györ.

Men i sidste ende måtte landsholdet ledet af den fynske cheftræner Flemming Dam Larsen - tidligere både GOG og Odense - og med tre fynske spillere i truppen nøjes med en sjetteplads. De tre fynske spillere i truppen var Clara Thomsen og Therese Durck Johansen fra GOG samt Frida Maag Damgaard fra Odense.

I kampen om femte-/sjettepladsen tabte Flemming Larsens tropper således søndag 26-34 til Rumænien, efter at de rød-hvide havde været bagud med 13-17 ved pausen. Danskerne haltede bagefter fra start til slut.

Efter opgøret sagde Flemming Larsen til håndboldforbundets hjemmeside:

- Pigerne og ledergruppen omkring holdet havde helt sikkert ambitioner om mere. Rumænien kom med langt mere vildskab og lyst, og det er selvfølgelig skuffende. Rumænien spillede klogt hele vejen igennem, mens vi kom en smule forkert ind i kampen med brændte chancer på straffekast og i kontraerne. Vi kunne slet ikke matche modstandernes store energi og duelspil. Jeg vil også rose Rumænien for holdets taktiske udspil. Rumænien spillede meget duelspil, mens holdet skød mere udefra mod Frankrig.

Den fynske landstræner varsler, at hans spillere skal på arbejde i styrketræningslokalet.

- Vi skal hjem og løfte lidt flere kilo, så vi kan stå imod det tunge pres. Vi skal også se på, hvordan vi kan score flere mål. Her tænker jeg særligt på skud, gennembrud og generelle, individuelle kvaliteter. Vi havde måske turneringens bedste forsvar, der stod imod en række gode hold, konstaterede Flemming Larsen.

Frida Maag Damgaard og Andrea Ulrikka Aagot Hansen scorede hver fire mål for Danmark i placeringskampen.

Annonce

Danmarks herrer klar til slutkampe

Trods lørdagens nederlag til Island er de danske U21-herrer klar til den kommende uges slutkampe ved VM-slutrunden i Galicien, Spanien. Mandag spiller de rød-hvide med tre GOG'ere - Emil Lærke, Mathias Gidsel og Lukas Jørgensen - deres sidste gruppekamp, og der venter sandsynligvis to point mod relativt svage Chile.

Det ligger derfor til, at Danmark bliver nummer et eller to i gruppe D, og krydser så med gruppe C i onsdagens ottendedelsfinale, hvor modstanderen kan blive eksempelvis Ungarn, Portugal eller Brasilien.

Kvartfinalerunden afvikles torsdag, semifinalerunden lørdag, mens der sluttes af med finale og bronzekamp, søndag.

Danmark tabte 22-25 til Island i et opgør, hvor islændingene havde en meget velspillende Viktor Gisli Hallgrimsson i målet. 19-årige Hallgrimsson er i GOG i de tre næste sæsoner og bliver altså blandt andet holdkammerat med Mathias Gidsel. Netop Gidsel sagde efter nederlaget til europamester.dk:

- Island havde bare en god målmand med. Vi brændte for mange chancer, og vi fik scoret for lidt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];