Annonce
Erhverv

Uønskede julegaver bliver sat til salg på nettet

Gaverne er lige pakket ud juleaften, når en del af dem sættes til salg igen på nettet, lyder det fra dba.dk.

Et par løbesko til motionshaderen, en strikket sweater, som ikke lige ramte plet eller tre ens dukker. Nogle af årets julegaver faldt måske ikke i helt god jord hos modtagerne, og det får tilsyneladende mange til straks at sætte dem til salg på nettet.

På dba.dk steg antallet af den slags varer, som typisk havner under juletræet, i hvert fald med næsten 100 procent fra den 23. og 24 december til 25. og 26. december.

- I dagene efter juleaften har der været rigtig mange, der har oprettet annoncer på dba.dk, siger kommunikationskonsulent Anders Rasmussen fra DBA.

- Vi mener klart, at det er et udtryk for, at der er mange, der måske har fået en gave, der ikke faldt i deres smag, men som ikke har en kvittering eller ikke ønsker at deltage i bytteræset i butikkerne, tilføjer han.

En opgørelse fra dba.dk viser, at antallet af varer til salg inden for typiske julegavekategorier er næsten fordoblet fra 9262 varer 23 og 24. december til 18.118 varer de to efterfølgende juledage. Det er en stigning på 96 procent.

Frem til den 27 og 28. december var antallet af varer steget til 27.081.

Stigningen ses inden for varekategorier med relativt lave priser som tøj og sportstøj, accessories, ure, smykker, legetøj og spillekonsoller.

- Det er meget specielt, at vi ser så stor en stigning på de to helligdage - det ser vi ikke normalt, siger Anders Rasmussen.

Og selvom julen i år også blev kendetegnet af mange indbrud, så mener han ikke, at forbrugerne skal være bekymrede for, at det er tyvekoster, der bliver sat til salg.

- Den store stigning gælder især mindre varer til under 500 kroner og altså ikke de typiske store ting, man forbinder med tyvekoster.

- Desuden overvåger vi alle annoncer, og hvis vi opdager noget mistænkeligt, så skrider vi ind og sletter annoncen. Det har vi et sikkerhedsteam, der sørger for, siger Anders Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce