Annonce
Erhverv

Uønskede julegaver bliver sat til salg på nettet

Gaverne er lige pakket ud juleaften, når en del af dem sættes til salg igen på nettet, lyder det fra dba.dk.

Et par løbesko til motionshaderen, en strikket sweater, som ikke lige ramte plet eller tre ens dukker. Nogle af årets julegaver faldt måske ikke i helt god jord hos modtagerne, og det får tilsyneladende mange til straks at sætte dem til salg på nettet.

På dba.dk steg antallet af den slags varer, som typisk havner under juletræet, i hvert fald med næsten 100 procent fra den 23. og 24 december til 25. og 26. december.

- I dagene efter juleaften har der været rigtig mange, der har oprettet annoncer på dba.dk, siger kommunikationskonsulent Anders Rasmussen fra DBA.

- Vi mener klart, at det er et udtryk for, at der er mange, der måske har fået en gave, der ikke faldt i deres smag, men som ikke har en kvittering eller ikke ønsker at deltage i bytteræset i butikkerne, tilføjer han.

En opgørelse fra dba.dk viser, at antallet af varer til salg inden for typiske julegavekategorier er næsten fordoblet fra 9262 varer 23 og 24. december til 18.118 varer de to efterfølgende juledage. Det er en stigning på 96 procent.

Frem til den 27 og 28. december var antallet af varer steget til 27.081.

Stigningen ses inden for varekategorier med relativt lave priser som tøj og sportstøj, accessories, ure, smykker, legetøj og spillekonsoller.

- Det er meget specielt, at vi ser så stor en stigning på de to helligdage - det ser vi ikke normalt, siger Anders Rasmussen.

Og selvom julen i år også blev kendetegnet af mange indbrud, så mener han ikke, at forbrugerne skal være bekymrede for, at det er tyvekoster, der bliver sat til salg.

- Den store stigning gælder især mindre varer til under 500 kroner og altså ikke de typiske store ting, man forbinder med tyvekoster.

- Desuden overvåger vi alle annoncer, og hvis vi opdager noget mistænkeligt, så skrider vi ind og sletter annoncen. Det har vi et sikkerhedsteam, der sørger for, siger Anders Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce