Annonce
Kultur

Tyvstart på fejringen af Årets P2 Kunstner

Ved P2 Prisen 2018 interviewede radioværten Stine Rosengren (t.v.) musikerægteparret Katrine Gislinge og Bent Sørensen. Trioen samles igen ved tyvstartkoncerten 14. januar på P2. Foto: DR
Komponisten Bent Sørensen bliver hædret ved en P2-prisfest med Odense Symfoniorkester 26. februar, men allerede 14. januar smugstarter hyldesten i radioen.
Annonce

Odense Symfoniorkester skal for første gang lægge musikere og sal til uddelingen af årets P2 Pris. Priskoncerten er planlagt til 26. februar, men i lyset af corona-situationen har Danmarks Radio valgt at sætte ind med en tyvstart.

Derfor bliver tiltrædelseskoncerten for Årets P2 Kunstner, der er et fast punkt ved prisfesten, transmitteret til P2's lyttere 14. januar.

Årets P2 Kunstner er Bent Sørensen, der i snart fire årtier har gjort sig bemærket som en af landets betydeligste komponister. I den lange rækker af priser, Bent Sørensen har modtaget, finder man blandt andre Nordisk Råds Musikpris, Grawemeyer-prisen og Wilhelm Hansen Fondens Musikpris.

I de senere år har Bent Sørensen komponeret flere værker, som hans hustru, pianisten Katrine Gislinge, har uropført.

Bent Sørensen er en af landets mest produktive komponister og har været det i snart 40 år. I år bliver der endnu mere fokus på hans musik, for han er udnævnt til Årets P2 Kunstner. Foto: Lars Skaaning

Med valget af Bent Sørensen til P2 Kunstner er det første gang, en komponist bliver hædret. Hidtil er æren tilfaldet solister og ensembler. De seneste fem års prismodtagere er Den Danske Strygekvartet, cellisten Andreas Brantelid og blokfløjtenisten Michala Petri samt operasangerne Johan Reuter og Stephen Milling.


Konferencier ved prisfesten i Odense Koncerthus er operasangeren og P2-værten Stine Rosengren, der er kendt for programmer som "Stines søndag" og "The Sound of Musical". Og så er hun forresten opvokset på Tåsinge.

Fra artiklen


Annonce

Sørensens Mozart-bud

Som nævnt finder selve P2 Prisen 2021 sted 26. februar, hvor Odense Symfoniorkester spiller under ledelse af Magnus Fryklund.

Konferencier ved prisfesten i Odense Koncerthus er operasangeren og P2-værten Stine Rosengren, der er kendt for programmer som "Stines søndag" og "The Sound of Musical". Og så er hun forresten opvokset på Tåsinge.

På programmet ved koncerten i Odense Koncerthus er den danske førsteopførelse af Bent Sørensens "Enchantress - Fem intermezzi for orkester" samt hans "Trompetkoncert" med norske Tine Thing Helseth som solist.

Indstil Årets indsjæl

Kender du en, der gør en forskel med eller for den klassiske musik?

Så er det nu, du skal indstille vedkommende til P2 Prisen Årets Ildsjæl, som bliver uddelt i Odense Koncerthus 26. februar 2021.

Indstil din kandidat senest søndag 24. januar 2021 ved at sende en mail til p2prisen@dr.dk.

Mailen skal indeholde dit eget navn, din mailadresse og et par linjer om, hvorfor din kandidat fortjener at få prisen.

Årets Ildsjæl 2021 vælges af P2 Prisens fagjury.

Ved radio-tyvstartkoncerten torsdag 14. januar kan man høre Bent Sørensens "12 Nocturner" samt Mozarts "Klaverkoncert nr. 12", hvor Bent Sørensen i de indlagte kadencer går i dialog med fortiden - præcis som han har gjort i Beethovens "Klaverkoncert nr. 4", som Katrine Gislinge spillede med Odense Symfoniorkester i efteråret 2020. Ved radiokoncerten medvirker Katrine Gislinge og Nightingale String Quartet.

Musik af Bent Sørensen, transmission fra DR Koncerthuset, P2 Koncerten 14. januar kl. 19.20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce