Annonce
Odense

Marcin mistede sin Honda Civic til 300.000 kroner: Mulig køber forsvandt på prøvetur

Marcin Serus mistede sin bil den 16. august, da en mulig køber ikke vendte tilbage efter en prøvetur. Nu udlover han en dusør på 20.000 kroner til den, der kan finde hans Honda Civic model R. Foto: Annett Bruhn
Den godtroende bilejer Marcin Serus overlod i august sin Honda Civic type R til en mulig køber, der aldrig vendte tilbage med bilen. Den er set i Odense og senest i Esbjerg, men det er ikke lykkes hverken Marcin, politiet eller ViSikrer at finde den kostbare bil.

Bramming/Odense: Man skal høre meget, før ørerne falder af, og det kan Marcin Serus prise sig lykkelig for.

I foråret satte han sin bil til salg, og 6. august klokken 17.30 blev han kontaktet af en interesseret køber, der sammen med sin kæreste dukkede op i Marcins carport i Bramming en halv time senere.

- Vi snakkede lidt om bilen, og jeg kunne mærke, at han vidste, hvad han snakkede om, og at han kendte til biler, fortæller Marcin, der syntes om parret.

- Vi havde en hyggelig snak, synes jeg. De fortalte, at de planlagde at få børn, og jeg sagde, at jeg har to autostole, som de kunne få med i købet. De virkede som gode folk, og jeg tænkte, at de mindede meget om mig og min kæreste.

Det er Marcin efterfølgende kommet godt og grundigt i tvivl om.

Parret spurgte Marcin, om han ville tage en prøvetur med dem, men fordi hans kone var på arbejde, og han var alene med sine to børn, valgte Marcin at overlade nøglen til parret.

Det fortryder han bittert.

- Vi aftalte, at de skulle tage en tur på et kvarters tid og komme tilbage, så vi kunne snakke om prisen, og så kørte de.

Siden har Marcin ikke set mere til hverken dem eller sin Honda Civic type R.

Marcin kontaktede politiet i Esbjerg, der efter Marcins beskrivelse fandt frem til gerningsmanden i løbet af to minutter.

Gerningsmanden bor i Odense

- De sagde, at ham kendte de udmærket godt og oplyste mig hans navn, fortæller Marcin, der i løbet af to dage fandt frem den til den pågældende person på Facebook.

- Han er bosat i Odense, og jeg ringede til ham flere gange, men når han hørte, hvad det drejede sig om, lagde han på og slukkede sin telefon. Politiet var i kontakt med ham, men han påstod, at det ikke var ham, der havde stjålet bilen, som han derfor ikke ikke vidste, hvor var. Politiet sagde til mig, at de ikke kunne stille mere op i sagen, men at de ville holde øje med bilen.

Det er denne Honda Civic type R til en værdi af mindst 300.000 kroner, der forsvandt fra Marcins carport i Bramming den 16. august. Privatfoto.

Marcin besluttede at sætte en ViSikrer, der påtager sig detektivopgaver, på sagen primært for at finde frem til bilen, men efter et par uger tog Marcin sagen i egen hånd og indrykkede en efterlysning i Ugeavisen i Odense.

Kort efter blev han kontaktet af en vicevært fra Guldsmedevænget i Odense, der oplyste, at der i halvanden uge havde stået en bil på en privat parkeringsplads, der passede på beskrivelsen af Marcins bil, men at den ikke stod der længere, og at han havde kontaktet politiet i Odense.

Tjekkede ikke stelnummeret

- Fredag den 11. september sendte viceværten et billede, og jeg er 100 procent sikker på, at det er min bil, så jeg kontaktede også politiet i Odense. De fortalte, at de havde afmonteret de falske nummerplader og ladet bilen stå, fordi politiet ikke fjerner biler fra private parkeringspladser, og så har jeg ikke hørt mere, fortæller Marcin.

- De havde ikke tjekket stelnummeret, og det beklagede de og sagde, at de heller ikke kunne gøre andet end at holde øje med bilen, som altså ikke stod der længere.


Politiet fortalte, at de havde afmonteret de falske nummerplader og ladet bilen stå, fordi politiet ikke fjerner biler fra private parkeringspladser, og så har jeg ikke hørt mere.

Macin Serus


Marcin har under forløbet lavet utallige opslag på Facebook, og flere har henvendt sig. Tre vidner har set  den formodede gerningsmand på Marcins adresse, den dag bilen forsvandt, og i løbet den sidste uge har tre af hinanden uafhængige vidner set bilen i Esbjerg.

Derfor har Marcin valgt at indrykke en efterlysning i Ugeavisen Esbjerg onsdag den 30.9., hvor han udlover en dusør på 20.000 kroner.

- Bilen har betydet meget for mig og min søn på tre år er vild med den. Han har forstået, at vi sælger den, fordi vi vil købe et hus i Polen, hvor vi stammer fra, men han kan ikke forstå, at den bare er væk, fortæller Marcin, der for første gang ser berørt ud.

- Jeg har brugt 20.000 på annoncer og detektivarbejdet, og jeg vil give 20.000 til den, der finder bilen. Da jeg købte bilen, var den 430.000 kroner værd, og nu ligger den nok på omkring 300.000. Jeg kunne vælge at melde det til forsikringen, men jeg har jo selv givet ham nøglerne. Og jeg vil ikke have penge - jeg vil have min bil.

Fyn

Storebæltsbroen spærret i østlig retning

Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset