Annonce
Kerteminde

Tyveri i Superbrugsen Langeskov: Tre butikstyve efterlyses med overvågningsbilleder af Fyns Politi

Overvågningsbillede: Fyns Politi

Lørdag eftermiddag var tre butikstyve på rov i Superbrugsen i Langeskov, tyveriet udviklede sig voldsomt, da en medarbejder afslørede dem. Fyns Politi efterlyser nu de tre gerningsmænd.

Langeskov: Lørdag blev julehyggen spoleret i Superbrugsen i Langeskov, da tre butikstyve var på rov. Tyveriet udviklede sig ifølge brugsuddeler Kim Ernstsen nærmere til et røveri, da en medarbejder afslørede butikstyvene.

Tyveriet skete lørdag omkring kl. 17.20.

Fyns Politi har udsendt en efterlysning på Twitter, med billeder fra overvågningskameraet, hvor de beder om hjælp til at identificere de tre mænd. Mændene er muligvis fra Østeuropa.

- Der kommer tre østeuropæere ind i butikken, som går og fylder jakkerne og lommerne med spiritus og oksekød og tandbørster, fortæller brugsuddeler Kim Ernstsen.

- En af mine medarbejdere er nede at handle og tager så fat i en af de her fyre oppe ved kassen, da han er på vej ud. Min medarbejder konfronterer ham og spørger, om han lige må have lov at se, hvad han har i jakken, og løfter jakken til side, og kan så se alle de her tyvekoster inde under jakken.

Manden, der ifølge Kim Ernstsen virker lidt fra den og muligvis er påvirket af alkohol, reagerer meget voldsomt på konfrontationen, og slår ud efter medarbejderen.

- Han rammer ham på øret, det er ikke så alvorligt, men han har jo tydeligvis sigtet efter hovedet. Og så flygter han derfra og skubber kunderne væk med begge arme, idet han løber ud.

Butikstyven løber derefter gennem Langeskovcentret og forsvinder, flere kunder sætter efter manden, men forgæves. I mellemtiden er de to andre butikstyve også gået ud af butikken uden at betale.

- På den måde tyveriet forgår og den måde de flygter på, så takserer det som røveri, konstaterer Kim Ernstsen.

De tre mænd stjal en del flasker spiritus, noget dyrt oksekød, tandbørster og sandsynligvis flere ting.

- Jeg tror kunderne synes, det har været en lidt træls og voldsom oplevelse, at man skal opleve sådan noget den 1. december, en juledag, der skulle være hyggens dag, siger Kim Ernstsen.

Vagtchef, Lars Fredensborg, ved Fyns Politi oplyser søndag, at der ikke er nye oplysninger i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce