Annonce
Nyborg

Tyveri i Intersport: Tyve arbejdede ved Cirkus Arena

De ældste af de to anholdte erklærede sig tirsdag skyldig i anklager om tyveri, imens den yngste påstod, at han ikke kendte til intentionen om at stjæle. Foto: Jens Wogensen.
Mandag eftermiddag fangede to butiksansatte to polske tyveknægte med hjælp af flere lokale borgere. Tyvene var ansat hos Cirkus Arena.

NYBORG: I de seneste dage har et større følge af dyr, cirkusartister, lastbiler og ikke mindst Bubber været at finde på Cirkuspladsen i Nyborg.

Desværre var det ikke alle ansatte hos Cirkus Arena, som ankom til den gamle købstad for at bringe smilet frem hos nyborgenserne.

Under et grundlovsforhør ved Retten i Svendborg tirsdag kom det således frem, at de to polske mænd, som i går blev anholdt i Nyborg efter en regulær menneskejagt i gennem byens gader, begge er tilknyttet Cirkus Arena.

De to mænd på henholdsvis 33 og 26 år forklarede under retsmødet, at de er ansat af cirkusset til at sætte telte og stilladser op.

Den 33-årige fortalte, at grunden til han forsøgte stjæle tøj fra Intersport var, at han ville give sin kone hjemme i Polen en ordentlig gave, hvilket han ikke kunne med den ringe løn og arbejdsvilkår, som han arbejdede under hos Cirkus Arena.

Pressechef Kristoffer Ditlevsen hos Cirkus Arena vil ikke gå ind i arbejdsforholdene hos Cirkus Arena, men han fortæller dog, at de to polakker er færdige hos cirkusset.

- Det at stjæle er selvfølgelig ikke noget, man som ansat ved vores cirkus kan rende rundt og gøre. Derfor er de to ikke ansat hos os længere, fortæller Kristoffer Ditlevsen.

Den ældste af de to sigtede erklærede sig skyldig i anklagen om tyveri, og modtog derfor sin straf på 14 dages varetægtsfængsling med henblik på udvisning.

Den anden på 26 år påstod til gengæld under retsmødet, at han ikke kendte til sin ældre kammerats intentioner om at stjæle, og han protesterede derfor igennem sin tolk imod varetægtsfængslingen, hvilket vil blive afgjort i landsretten i morgen.

De to polakker kan se frem til at få deres sag endegyldig afgjort 2. juli ved Retten i Svendborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

OB

Miraklets fædre nød gensynet

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce