Annonce
112

Tyveri fra samfundets svage: Indbrud koster genbrugsbutik 50.000 kroner

Det var dyrt for Genbrugskontakten at have indbrudstyve på besøg. Arkivfoto: Michael Bager
Butikken Genbrugskontakten i Svendborg har haft indbrud, og de har taget for sig i en grad, så indbruddet koster 50.000 kroner. Og det er de svage, det er gået ud over, da overskuddet fra butikken går til Kontakt Mellem Mennesker.

Svendborg: Det er ikke oprydningen, der er det værste.

Sådan konkluderer lederen af Genbrugskontakten, Inge Bøger, efter at genbrugsbutikken i Vestergade i Svendborg har haft tyve på visit.

- Indbruddet løber vel op i 50.000 kroner - lavt sat. Det værste ved det hele er, at vi hører under Kontakt mellem Mennesker, som driver Frivilligcenteret og blandt andet hjælper folk, der har brug for psykologhjælp eller godt vil have en besøgsven, siger Inge Bøger.

Tyvene er kommet ind ved at brække først en port og siden et vindue op, og heller ikke i forretningen er de gået til værks med en pincet.

Alt er rodet igennem, og væk er blandt andet kikkerter, totårnet sølv, kongeligt porcelæn og halskæder.

- Alt vores sølvtøj er stjålet, og de har oven i købet taget vores "kaffegris". Det er sådan en, som kunderne lægger småpenge i, som vi holder julefrokost for, siger Inge Bøger, der skønner, at der var 400-500 kroner i "grisen".

Annonce

Dyrt nøgletyveri

Hendes umiddelbare vurdering er, at der er stjålet varer for i omegnen af 30.000 kroner, men det gør det ikke alene.

- Vores bil er ikke taget, men det er bilnøglerne. Så låsene skal kodes om, og vi har har fået at vide, at det koster 20.000 kroner, siger Inger Bøger, der oplyser, at der er håb om, at bilnøgletyveriet er dækket af forsikringen.

- Men det er det, der er stjålet i butikken, med sikkerhed ikke. Så tyveriet går ud over Kontakt mellem Mennesker, og det er ærgerligt. For de har brug for pengene, siger hun.

Indbruddet er begået i tidsrummet fra søndag klokken 17 til tirsdag klokken 7.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce