Annonce
112

Tyveri fra samfundets svage: Indbrud koster genbrugsbutik 50.000 kroner

Det var dyrt for Genbrugskontakten at have indbrudstyve på besøg. Arkivfoto: Michael Bager
Butikken Genbrugskontakten i Svendborg har haft indbrud, og de har taget for sig i en grad, så indbruddet koster 50.000 kroner. Og det er de svage, det er gået ud over, da overskuddet fra butikken går til Kontakt Mellem Mennesker.

Svendborg: Det er ikke oprydningen, der er det værste.

Sådan konkluderer lederen af Genbrugskontakten, Inge Bøger, efter at genbrugsbutikken i Vestergade i Svendborg har haft tyve på visit.

- Indbruddet løber vel op i 50.000 kroner - lavt sat. Det værste ved det hele er, at vi hører under Kontakt mellem Mennesker, som driver Frivilligcenteret og blandt andet hjælper folk, der har brug for psykologhjælp eller godt vil have en besøgsven, siger Inge Bøger.

Tyvene er kommet ind ved at brække først en port og siden et vindue op, og heller ikke i forretningen er de gået til værks med en pincet.

Alt er rodet igennem, og væk er blandt andet kikkerter, totårnet sølv, kongeligt porcelæn og halskæder.

- Alt vores sølvtøj er stjålet, og de har oven i købet taget vores "kaffegris". Det er sådan en, som kunderne lægger småpenge i, som vi holder julefrokost for, siger Inge Bøger, der skønner, at der var 400-500 kroner i "grisen".

Annonce

Dyrt nøgletyveri

Hendes umiddelbare vurdering er, at der er stjålet varer for i omegnen af 30.000 kroner, men det gør det ikke alene.

- Vores bil er ikke taget, men det er bilnøglerne. Så låsene skal kodes om, og vi har har fået at vide, at det koster 20.000 kroner, siger Inger Bøger, der oplyser, at der er håb om, at bilnøgletyveriet er dækket af forsikringen.

- Men det er det, der er stjålet i butikken, med sikkerhed ikke. Så tyveriet går ud over Kontakt mellem Mennesker, og det er ærgerligt. For de har brug for pengene, siger hun.

Indbruddet er begået i tidsrummet fra søndag klokken 17 til tirsdag klokken 7.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce