Annonce
Fyn

Tyvens råd til at undgå indbrud

Et nabohjælp-skilt ville få Martin Rasmussen til at finde et andet sted at begå indbrud, da han ernærede sig ved at bryde ind i private hjem. Arkivfoto: Rune von Moos/Colourbox.
Annonce

Fyn: Få naboen til at tømme din postkasse og stille affaldsspanden frem. Brug timere der tænder lyset og eventuelt en radio inden for på passende tidspunkter. Lad vasketøj ligge synligt fremme så det ser ud, som om der dagligt er nogen i huset. Sørg for en ordentlig lås på både døre og vinduer, som ikke kan åbnes med en vrider. Installer en tyverialarm.

Det er nogle af rådene til at undgå besøg af indbrudstyve, men Martin Rasmussen, som arbejder for Trygfonden, kan supplere med andre forslag. Han har en eksperts indsigt i, hvad der kan holde en tyv væk, for han er dømt for at have begået flere end 800 indbrud.

Han brød aldrig ind ved hjælp af værktøj, som han selv havde taget med. Det fandt han i stedet i udhuse eller garager, og derfor er hans opfordring, at de skal låses af, og værktøj som koben og lignende skal opbevares inde i huset.

Var huset kun sikret med en tyverialarm, ville det ikke have afholdt Martin Rasmussen fra at bryde ind, for han kender de blinde vinkler i alle alarmer. Men lys, der tænder både ude og inde, når en sensor udløses af tyven, ville få ham til at vende om.

Det samme ville følelsen af at blive set af andre beboere på vejen. Hvis andre hilste på ham, brød han sig ikke om at begå indbrud i området, og hvis folk skiltede med, at de var tilmeldt nabohjælp, ville han også finde et andet sted at bryde ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce