Annonce
Fyn

Tyvene har travlt: Fire indbrud på Fyn i nat

Fra næste uge forventer Fyns Politi, at antallet af indbrud vil stige, men allerede nu begynder tyvene at have travlt. Arkivfoto: Michael Bager
Hjerternes fest er indbrudstyvenes travleste tid på året, og det begynder man allerede nu at kunne mærke hos Fyns Politi, der kan berette om fire indbrud rundt omkring på Fyn natten til lørdag

Fyns Politi forventer det største antal indbrud i helligdagene omkring jul, hvor mange ikke er hjemme. Men allerede nu har tyvene travlt. Natten til lørdag er der blevet begået fire indbrud på fynsk jord. Det første indbrud i Ringe blev anmeldt kl. 21.57, den næste anmeldelse fra Tybrind ved Ejby i Middelfart løb ind klokken 22.04, i Bullerup anmeldtes et indbrud klokken 22.30, mens den sidste anmeldelse løb ind fra Munkebo klokken 02.10.

Fælles for de fire indbrud er, at de er blevet begået i de mørke timer.

- Denne type indbrud sker typisk fra omkring skumringstid, hvor det begynder at blive mørkt, og hvor det er meget tydeligt at se, at folk ikke er hjemme, hvis de ikke har forsøgt at sløre, at de ikke er hjemme, siger Torben Jakobsen, vagtchef ved Fyns Politi.

Også fremgangsmåden er den samme. Vagtchefen forklarer, at tyvene typisk tvinger sig adgang til husene ved enten at smadre eller afliste et vindue.

- Det er fire forskellige steder på Fyn, så det er ikke nødvendigvis de samme gerningsmænd, men det er samme metode og samme tidsrum, siger Torben Jakobsen.

Annonce

Lad være med at rydde op

Der er endnu ikke overblik over, hvad der mangler i de respektive fire hjem. Hvis der er stjålet noget opsigtsvækkende, får politiet det at vide med det samme. Det har dog ikke været tilfældet her, og husejerne skal danne sig et overblik over, hvad der mangler. Der er heller ingen anholdte.

Fredag tweetede Fyns Politi en række gode råd til, hvordan man undgår indbrud. Det indebærer blandt andet, at man skal gemme værdifulde ting væk, lade lys, radio og fjernsyn stå tændt, samt at lade være med at rydde op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce