Annonce
Fyn

Tyvene har travlt: Fire indbrud på Fyn i nat

Fra næste uge forventer Fyns Politi, at antallet af indbrud vil stige, men allerede nu begynder tyvene at have travlt. Arkivfoto: Michael Bager
Hjerternes fest er indbrudstyvenes travleste tid på året, og det begynder man allerede nu at kunne mærke hos Fyns Politi, der kan berette om fire indbrud rundt omkring på Fyn natten til lørdag
Annonce

Fyns Politi forventer det største antal indbrud i helligdagene omkring jul, hvor mange ikke er hjemme. Men allerede nu har tyvene travlt. Natten til lørdag er der blevet begået fire indbrud på fynsk jord. Det første indbrud i Ringe blev anmeldt kl. 21.57, den næste anmeldelse fra Tybrind ved Ejby i Middelfart løb ind klokken 22.04, i Bullerup anmeldtes et indbrud klokken 22.30, mens den sidste anmeldelse løb ind fra Munkebo klokken 02.10.

Fælles for de fire indbrud er, at de er blevet begået i de mørke timer.

- Denne type indbrud sker typisk fra omkring skumringstid, hvor det begynder at blive mørkt, og hvor det er meget tydeligt at se, at folk ikke er hjemme, hvis de ikke har forsøgt at sløre, at de ikke er hjemme, siger Torben Jakobsen, vagtchef ved Fyns Politi.

Også fremgangsmåden er den samme. Vagtchefen forklarer, at tyvene typisk tvinger sig adgang til husene ved enten at smadre eller afliste et vindue.

- Det er fire forskellige steder på Fyn, så det er ikke nødvendigvis de samme gerningsmænd, men det er samme metode og samme tidsrum, siger Torben Jakobsen.

Annonce

Lad være med at rydde op

Der er endnu ikke overblik over, hvad der mangler i de respektive fire hjem. Hvis der er stjålet noget opsigtsvækkende, får politiet det at vide med det samme. Det har dog ikke været tilfældet her, og husejerne skal danne sig et overblik over, hvad der mangler. Der er heller ingen anholdte.

Fredag tweetede Fyns Politi en række gode råd til, hvordan man undgår indbrud. Det indebærer blandt andet, at man skal gemme værdifulde ting væk, lade lys, radio og fjernsyn stå tændt, samt at lade være med at rydde op.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce