Annonce
Sydfyn

Tyvekoster på tre tons: Tyve løb med 400 bilbatterier

Omkring 400 brugte bilbatterier er stjålet ved et indbrud i Svendborg natten til lørdag. Arkivfoto
Indbrudstyve stjal tre tons bilbatterier fra virksomheden Autogenbrug Svendborg.

Svendborg: En eller flere indbrudstyve måtte arbejde hårdt for føden ved et indbrud i virksomheden Autogenbrug Svendborg på Aasiaatvej natten mellem fredag og lørdag.

Tyvene skar først en kæde til en port over med en vinkelsliber for at få adgang til pladsen, og herefter begyndte de at læsse brugte bilbatterier. De stjal omkring 400 gamle batterier, og de vejer omkring tre tons.

Ejeren af Autogenbrug Svendborg, Bent Bruhn Pedersen, fortæller, at det er blyet i de gamle batterier, der har en værdi.

- De kan sælges til genbrug, og blyet er dyrt, siger Bent Bruhn Pedersen, der ikke vil sætte værdi på de mange stjålne bilbatterier.

Der har også natten mellem fredag og lørdag været indbrud i et autoværksted på Nordre Ringvej, og her er værkstedet gennemrodet og et pengeskab opbrudt. Der er i følge politiets døgnrapport intet overblik over, hvad der er stjålet ved dette indbrud.

Ved et indbrud i en villa på Vestervangen i Vester Skerninge fredag aften er der stjålet forskelligt tretårnet sølvtøj. Tyven er kommet ind ved at opbryde et vindue til et værelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce