Annonce
Fyn

Tyvekoster for tre millioner er vendt tilbage til rette ejermænd

Arkivfoto: Michael Bager
For cirka halvanden uge siden fandt en patrulje fra Fyns Politi tyvekoster for tre millioner kroner i en maskinhal på Østfyn. Nu er genstande for cirka to millioner kroner vendt tilbage til deres rette ejermænd.

Tyvekoster for mere end to millioner kroner har nu fundet tilbage til deres rette ejermænd.

Den 13. juli stoppede to opmærksomme fynske betjente op ved en maskinhal på Østfyn, da de var på patrulje, hvor de gjorde sig et noget uventet fund.

I maskinhallen gemte sig nemlig tyvekoster for over tre millioner kroner. Blandt de mange tyvekoster var blandt andet biler, entreprenørmaskiner, trailere, ATV'ere og endda også et par både.

Sidenhen har politiet arbejdet med at finde frem til ejerne af de mange genstande, som menes at stamme fra mere end 130 forskellige indbrud på hele Fyn og andre steder i landet.

- Vi har knoklet på at finde ejerne til så mange af de her koster som muligt. Og på trods af at stort set alle maskiner og biler har fået fjernet deres stelnumre, så er det faktisk lykkedes et langt stykke hen ad vejen, fortæller Finn Allan Wegner fra Fyns Politis indbrudsgruppe.

Annonce

Glade borgere

Indtil videre er der cirka 30 personer eller firmaer, der har fået leveret ting tilbage til en samlet værdi af to millioner kroner. Det betyder også, at politiet fortsat har genstande liggende til en værdi af en million kroner, som endnu ikke har fundet sin rette ejermand.

De, der har afhentet deres ting, har dog været glade for, at det er lykkes dem at få de stjålne genstande igen.

- Vi har fået rigtig god respons fra borgerne, og de har været rigtig flinke til hurtigt at komme ud og kigge på de koster, som måske var deres, og så få dem taget med hjem. Nogle af tingene er jo store maskiner, som har krævet særlig transport, men det er gået rigtig godt, siger Finn Allan Wegner og fortsætter:

- Det hele er forløbet godt – også takket været det gode samarbejde vi har haft med de firmaer, som har hjulpet os med at flytte, transportere og udlevere de her koster.

Politiet har anholdt en mand i forbindelse med sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Fyn

Lige nu: Uheld på E20 ved Odense

Annonce