Annonce
Nyborg

Tyvekoster for millioner i Ørbæk: Fyns Politi beder borgerne om hjælp

- Vi vurderer, at der er koster for ca. én mio. kr. tilbage og ved at bede borgerne om hjælp, håber vi at kunne finde ejerne til de sidste ting, siger politikommissær Finn Allan Wegner, Fyns Politi, i en pressemeddelelse. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
For cirka én mio. kroner tyvekoster gemt i maskinhal i Ørbæk venter fortsat på ejerne. Fyns Politi beder nu borgerne om hjælp.

Ørbæk: For cirka tre millioner kroner stjålne maskiner, biler og både blev i juli fundet gemt i en maskinhal i Ørbæk.

Tyvekoster til en værdi af cirka to millioner kroner er tilbage hos de retmæssige ejere, men den sidste tredjedel af kosterne venter endnu på deres ejere. Det oplyser Fyns Politi, som nu beder borgerne om hjælp.

- Vi vurderer, at der er koster for cirka én mio. kr. tilbage og ved at bede borgerne om hjælp, håber vi at kunne finde ejerne til de sidste ting, udtaler politikommissær Finn Allan Wegner, Fyns Politi, i en pressemeddelelse.

Næsten alle tyvekosterne har fået fjernet serienumre og stelnumre, og det gør det særligt vanskeligt at finde ejerne til alt det stjålne.

Der er primært tale om tyvekoster fra indbrud i virksomheder og på byggepladser. Det omfatter stillads-dele, bjælker, en røgkanon, boremaskiner, industristøvsugere, båndslibere, søjleboremaskiner, affugtere og projektører, men der er også andre effekter.

Det var et par nysgerrige betjente fra Fyns Politi, der gjorde det spektakulære fund i juli måned, da de på patrulje i området bemærkede en bil uden nummerplader, lidt gemt væk ved en maskinhal i Ørbæk.

Ved et grundigere eftersyn holdt der også en anden bil uden nummerplader, og betjentene besluttede derfor at kigge sig lidt nærmere omkring.

Her opdagede de to betjente så, at maskinhallen var stoppet med tyvekoster.

Annonce
Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce