Annonce
112

Tyve fandt vej til Ford-lastbiler

Ford Transit kassevogn på biludstillingen i Paris. Arkivfoto: Erik Luntang / Scanpix
To Ford varebiler blev udsat for tyverier tirsdag og onsdag. I det ene tilfælde blev det meste af det stjålne fundet igen.

NYBORG: To Ford Transit varebiler blev udsat for tyverier muligvis med omkring seks timers mellemrum over de seneste par dage.

Den første varebil var en sort Ford Transit, der holdt parkeret på Vesterhavnen mellem klokken 19 onsdag og klokken 7 om morgenen torsdag. I det tidsrum har en tyv sneget sig hen til den og knust den lille rude på varebilens førerside. Inde i varebilen fandt tyven et digitalkamera, en powerbank og diverse værktøj, som han alt sammen to med sig væk.

Omkring samtidig med, at føreren af den første varebil opdagede tyveriet, så gik det udover en ny Ford Transit, dette køretøj i hvid. Den hvide version stod parkeret på Østerøvej, hvor den stod uden opsyn fra klokken 7 om morgenen og hen til omkring 14.30 onsdag. I det tidsrum blev en rude i venstre side knust med en ukendt genstand, hvorefter døren kunne åbnes. Inde i varebilen fandt tyven føreren pung, som han tog med.

Der var en mindre trøst for denne chauffør. Nogle timer senere fandt en kvinde den stjålne pung på en sti mellem gerningsstedet og en campingplads. Pungen manglede kontanterne, men kort og andet var der stadig og blev leveret tilbage til ejeren. /PAD

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Har du lært noget nyt i dag?

Det indbydende og varierede tag-selv-bord i medielandskabet varede i 10 år. Så længe siden er det, at DR åbnede DR K og dermed lukkede kultur i bred forstand helt ind til kakkelbordet i vores stuer. Siden er vi danskere ikke bare blevet beriget, men også forkælet med bl.a. dokumentarudsendelser om musikere, aftenlange operaer, smalle film og en ikonisk Kunstquiz. Hver dag kunne vi være sikre på at lære noget nyt. Om tre uger er kulturens tv-guldalder slut. Når halvdelen af DRs tv-kanaler fra 2. januar 2020 lukker, reduceres den linde strøm af oplysning og dannelse på DR K til en ugentlig dag på DR2 og en streamingkanal kaldet DR2+. Langt fra de oprindelige ambitioner, som den daværende medieredaktør havde om at ville "invitere alle, som gerne vil have oplevelser med kulturelt indhold, til det helt store tag-selv-bord med kunst, kultur, historie, musik, design, arkitektur, mode, dramaserier fra DR-arkivet og fiktion fra hele verden". Ak. Sådan skrev indbyggerne i Palmyra på deres dødes grave, og sådan kunne vi også sige nu. Eller også kunne vi mene, at det kun er rimeligt at lukke DR K, når mediebilledet har ændret sig så voldsomt i løbet af de seneste 10 år, som det har. Det er evident, at flow-tv taber terræn i en udvikling, der allerede er beskrevet vidt og bredt. Men anderledes er det med kulturprogrammerne. De bliver netop det meningsgivende og sammenhængende, når resten af verden bliver serveret i underholdende småbidder. Det er i kulturen, vores horisont har mulighed for at blive udvidet, når vi ikke kan rumme flere af Bagedystens festkager og end ikke kan hidse os op over, at Vild med dans handler lige så meget om seksualitet som benarbejde. Et plaster på såret er det derfor, når kulturminister Rasmus Prehn som en del af finansloven annullerer besparelser for i alt 764 millioner kroner på landets museer. Det redder desværre ikke DR K, men det giver os lejlighed til at slukke tv'et og søge ud i virkeligheden og blive klogere.

Annonce