Annonce
112

Tyve fandt vej til Ford-lastbiler

Ford Transit kassevogn på biludstillingen i Paris. Arkivfoto: Erik Luntang / Scanpix
To Ford varebiler blev udsat for tyverier tirsdag og onsdag. I det ene tilfælde blev det meste af det stjålne fundet igen.

NYBORG: To Ford Transit varebiler blev udsat for tyverier muligvis med omkring seks timers mellemrum over de seneste par dage.

Den første varebil var en sort Ford Transit, der holdt parkeret på Vesterhavnen mellem klokken 19 onsdag og klokken 7 om morgenen torsdag. I det tidsrum har en tyv sneget sig hen til den og knust den lille rude på varebilens førerside. Inde i varebilen fandt tyven et digitalkamera, en powerbank og diverse værktøj, som han alt sammen to med sig væk.

Omkring samtidig med, at føreren af den første varebil opdagede tyveriet, så gik det udover en ny Ford Transit, dette køretøj i hvid. Den hvide version stod parkeret på Østerøvej, hvor den stod uden opsyn fra klokken 7 om morgenen og hen til omkring 14.30 onsdag. I det tidsrum blev en rude i venstre side knust med en ukendt genstand, hvorefter døren kunne åbnes. Inde i varebilen fandt tyven føreren pung, som han tog med.

Der var en mindre trøst for denne chauffør. Nogle timer senere fandt en kvinde den stjålne pung på en sti mellem gerningsstedet og en campingplads. Pungen manglede kontanterne, men kort og andet var der stadig og blev leveret tilbage til ejeren. /PAD

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Assens

Slanger i fokus på Terrariet

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce