Annonce
Sydfyn

Tyve efterlod kasser med skaldyr og fisk: Forstyrret under indbrud i Spodsbjerg

Jette Benzon Jespersen og Kim Nielsen har drevet Spodsbjerg Kutterfisk i knapt et års tid og har ikke tidligere været udsat for indbrud. Arkivfoto: Karl Edvard Hansen.
Spodsbjerg Kutterfisk har haft indbrud, og tyvene har efterladt en masse optet og dermed ødelagt fisk og skaldyr.

SPODSBJERG: Irritation og ærgrelse blandet med forundring dirrer i stemmen på Jette Benzon, mens hun fortæller om det indbrud, hun opdagede tirsdag efter påske.

En eller flere tyve har smadret døre og vinduer to steder hos fiskecafeen Spodsbjerg Kutterfisk, som Jette Benzon driver sammen med sin mand, Kim Nielsen.

- Jeg forstår helt ærligt ikke, hvad man synes, man skal stjæle sådan et sted. Kassen bliver tømt hver dag, så der er ingen penge at komme efter. De har smadret for mere, end de har fået med, siger Jette Benzon, som har drevet stedet siden 6. juni sidste år og indtil nu har været forskånet for indbrud.

Tyven eller tyvene har pakket kasser med skaldyr og fisk. Tilsyneladende er de blevet forstyrret og har efterladt pakkerne på terrassen. Desværre har de samtidig ladet døren til fryserummet stå åbent, så al maden her er gået til. Jette Benzon har endnu ikke overblik over, hvor store værdier, der er gået tabt.

- Jeg skal lige være færdig med at gøre rent, og så skal jeg hjem og regne på det og melde det til forsikringen, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce