Annonce
Sydfyn

Tyve bliver ved med at besøge Svendborg-virksomhed: Nu tager ejeren affære

Jysk Gas & Teknik Fyn vil indkøbe flere containere, de kan låse deres gasflasker inde i for at gøre det vanskeligere for tyvene at få fat i dem. Arkivfoto

Svendborg: For anden weekend i træk har Jysk Gas & Teknik Fyn på Jönköpingvej i Svendborg haft besøg af en eller flere tyve.

Politiet har efterhånden en stor bunke rapporter fra indbrud begået i virksomheden, forklarer indehaver Anders Rasmussen.

For at gøre sit for at bunken ikke bliver endnu større i fremtiden tager han nu flere skridt for at øge sikkerheden.

- Jeg sætter mere og kraftigere hegn op. Der kommer videoovervågning og flere containere, som flaskerne kan blive låst ind i, forklarer han.

Ved det seneste indbrud stjal en eller flere gerningsmand 48 gasflasker til gaffeltrucks. De er af aluminium og vejer 16-17 kilo stykket.

I sidste uge var det blandet svejsegasflasker og kulsyreflasker til fadøl, der blev stjålet, forklarer Anders Rasmussen.

- Der må være nogen, der bliver tilbudt nogle billige gasflasker, og så er det jo nok mine, siger han.

Hvis man skulle kende til nogen, der er kommet i besiddelse af en masse gasflasker, eller som sælger dem, opfordres man til at ringe 114 og fortælle det til politiet. /rashe

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce