Annonce
Nyborg

Tyv stak af med firmabil midt i arbejdstiden

Det var en varebil som denne, en sølvgrå Renualt Trafic, der blev stjålet på Lindevej i Nyborg tirsdag.

Nyborg/Dinnestrup: "Frækkere end politiet tillader" er titlen på en populær serie film fra 80'erne med Eddie Murphy i hovedrollen.

Men det kunne også have været overskriften på historien om, hvordan en ung mand tirsdag eftermiddag stjal en varebil, der var parkeret på Lindevej i Nyborg.

Her var anmelderen i færd med at renovere en ejendom, da tyven pludselig satte sig ind i firmabilen, hvor nøglerne sad i, og kørte derfra. Det drejer sig om en sølvgrå Renault Trafic årgang 2017 med registreringsnummer BC23338.

Tyven beskrives som 20-23 år gammel, almindelig kropsbygning, brun i huden og med sort, kort hår. Han var iført en sort og gul hættetrøje på gerningstidspunktet, der er angivet til klokken 14.15-14.16 tirsdag.

Ifølge politiets døgnrapport er der også registreret et indbrud i et sommerhus ved Dinnestrup Strand i tidsrummet fra den 10. juni klokken 15 til den 11. juni, ligeledes klokken 15.

Tyven har skaffet sig adgang ved af afmontere en rude. Huset er efterfølgende blevet gennemrodet, og blandt tyvekosterne er porcelæn og lamper.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce