Annonce
Sport

Tyskland og Frankrig er semifinaleklar ved håndbold-VM

De tyske VM-medværter er videre til semifinalerne sammen med Frankrig.

Med en sejr over Kroatien spiller Tyskland både sig selv og Frankrig i VM-semifinalerne.

Tyskland og Frankrig skal spille i semifinalerne ved verdensmesterskaberne i herrehåndbold.

Det står klart, efter at de tyske VM-medværter mandag slog Kroatien med 22-21 i en intens kamp, der var under opsyn af det danske dommerpar Mads Hansen og Martin Gjeding.

Resultatet betyder, at ingen af de andre hold i mellemrundegruppe 1 kan nå hverken Tyskland eller Frankrig.

Det er dog stadig uvist, hvem af de to hold, der går videre som nummer et og to, da de begge har syv point inden den sidste kamp i mellemrunden.

Tyskland var foran med tre mål et godt stykke inde i anden halvleg mod Kroatien, men lukkede sin modstander ind i kampen igen.

Der blev derfor gået til stålet indtil sidste sekund. Den tyske profil Uwe Gensheimer lavede det afgørende mål til 22-20 for hjemmeholdet, der havde et entusiastisk publikum i ryggen i Lanxess Arena i Köln.

Først med et lille halvt minut igen fik Kroatien reduceret, og så kunne Tyskland holde på bolden, indtil kampuret viste 60 minutter.

Dermed kan de forsvarende europamestre, Spanien, ikke nå semifinalerne. De skulle håbe på, at Tyskland spillede uafgjort mod Kroatien. Selv med det resultat var spaniernes VM-skæbne dog ikke i egne hænder.

Tidligere mandag vandt de 36-24 over Brasilien, der ikke kunne følge op på søndagens overraskende sejr over Kroatien.

Spanien var fra start sydamerikanerne overlegne, og kampen var reelt afgjort ved pausen, hvor spanierne var foran med seks mål. Tættere på kom Brasilien ikke i anden halvleg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];