Annonce
Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

De nye, danske rejsevejledninger vil torsdag formentlig fraråde rejser til Tyskland på grund af stigende smitte med coronavirus. Reglerne for indrejse kan også blive skærpet. Foto: Martin Ziemer
Anden bølge af coronasmitte er i fuld gang i Tyskland, hvor der onsdag morgen var næsten 50 nye smittede pr. 100.000 indbyggere i løbet af syv dage. Danmark indfører begrænsninger allerede, når den værdi ligger over 30.

Tyskland: Smittespredningen i Tyskland er steget voldsomt. Onsdag var der 48,6 nye smittede pr. 100.000 indbyggere i forbundsrepublikken. Det oplyser Robert Koch Instituttet i Berlin.

Hermed er Tyskland langt hinsides den kritiske grænse, hvor Danmark indfører restriktioner. Det sker allerede, når et land runder 30 nye smittede pr. 100.000 indbyggere i løbet af syv dage. Er smittespredningen så høj, fraråder den danske rejsevejledning alle besøg i det pågældende land.

Endnu er der ikke taget stilling til, om der også kan blive indført skærpede regler, så kun personer med et såkaldt anerkendelsesværdigt formål kan rejse ind i Danmark. Statens Serumsinstitut skriver på sin hjemmeside, at det i givet fald fortsat er tilladt at rejse ind, hvis man er pendler, skal besøge nær familie, sin partner eller har forretningsmæssige formål med indrejsen. Beslutningen bliver først truffet torsdag.

Annonce

Danske må indrejse

Danske statsborgere eller personer med fast bopæl i landet kan altid krydse grænsen mod nord.

Torsdag udsender det danske udenrigsministerium nye rejsevejledninger. Her er der overvejende sandsynlighed for, at Tyskland kommer på listen over rejsemål, hvor besøg frarådes. Det er tilfældet, selv om smitten i Tyskland først og fremmest findes på enkelte hotspots. Blandt dem er også Hamborg, hvor smittespredningen allerede nu ligger over 46 nye tilfælde pr. 100.000 indbyggere på syv døgn.


Vi har mange planer, men endnu ved vi ikke, hvad der bliver besluttet fra politisk hold.

Helle Lundberg, Syd- og Sønderjyllands Politi.


Helt galt ser det ud i Bayern, hvor der i et enkelt amt, nemlig Berchtesgaden er op mod 300 nye smittede pr. 100.000 indbyggere i løbet af en uge. Her er der indført delvist udgangsforbud.

De danske myndigheder udsteder dog ikke regionale forordninger for Tyskland. Derfor bliver der lukket ned for hele landet, hvis smittespredning krydser den kritiske grænse på 30.

Annonce

Grænselandet er undtaget

En enkelt undtagelse gælder dog for Slesvig-Holsten. Her blev det allerede under epidemiens første bølge besluttet, at delstatens indbyggere frit kan rejse ind Danmark. Den ordning blev indført den 15. juni i år og gælder så længe, Tysklands nordligste delstat ikke isoleret set er højere end 30 nye tilfælde pr. 100.000 indbyggere på syv døgn. Den aftale er fortsat gældende, bekræftede udenrigsministeriets direktør, Erik Brøgger, på et pressemøde onsdag,

Om denne undtagelse også vil gælde den modsatte vej - altså om danskere fortsat vil kunne indrejse i Slesvig-Holsten uden at skulle i karantæne efter hjemkomsten - bliver afgjort torsdag klokken 16, når de nye danske rejsevejledninger meldes ud. De vil i givet fald gælde fra på lørdag. Og de er selvsagt meget vigtige for de mange, der krydser grænsen. Blandt andet indkøbsturisterne.

- Vi har mange planer, men endnu ved vi ikke, hvad der bliver besluttet fra politisk hold, siger Helle Lundberg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce

Afgøres torsdag

Det er også først efter beslutningerne torsdag, at det danske politi lægger sig fast på, om der skal ske ændringer i forhold til indrejsekontrollen.

Det danske udenrigsministerium har heller ikke noget at meddele inden den måske skæbnesvangre torsdag.

- Det er først torsdag, at det konkret besluttes, hvad der skal ske, siger en repræsentant fra ministeriet.

Også i Slesvig-Holsten stiger smittespredningen. Således blev der tirsdag konstateret 163 nye tilfælde af coronvirus, hvilket var det højeste antal siden epidemiens begyndelse. Onsdag morgen var meldingen fra delstatens regering, at der i denne omgang havde været 111 nye smittede på 24 timer.

Annonce

Smitte vandrer mod nord

Smittespredningen i delstaten ligger på omkring 20 nye tilfælde pr. 100.000 indbyggere i løbet af syv døgn og dermed pænt under den kritiske grænse. I delstaten bliver coronavirus specielt spredt i de sydlige og centrale egne. Langs grænsen ligger smittespredningen aktuelt mellem 9,6 pr. 100.000 på syv døgn i Nordfrisland og 23,3 i Flensborg Kommune.

I Slesvig-Flensborg Amt er værdien aktuelt på 13,4.

Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sydlandsk stemning og mere udeservering skal puste nyt liv i Odenses søvnige torvedage

Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Kerteminde

Sushi-kæde kommer til Kerteminde: - Det er vores kunder, der har bedt os om det

Sport

Danske guldfavoritter må nøjes med sølv efter tæt finale

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Nyborg

Nyt ansigt på lokalredaktionen i Nyborg: Matilde har rejst verden rundt

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Odense

Strejke går ud over Odenses gamle: Kan ikke flytte i plejebolig eller få nødkald

Middelfart For abonnenter

Sjællandsk center for hjerneskadede går over Storebælt: Cervello vil erobre Fyn og Jylland fra ny adresse i Middelfart

Faaborg-Midtfyn

Nu kan du svede sammen med vildmarksdamerne: Det er som at gå ind i Moder Jords livmoder

Annonce