Annonce
Udland

Tyskland er åben for kortvarig udsættelse af brexit

Bernd Von Jutrczenka/Ritzau Scanpix
Udenrigsminister Heiko Mass: Hvis tidsfrist skal skubbes to eller tre uger, så vil det næppe være et problem.

Tyskland er åben over for en kortvarig udsættelse af brexit, hvis det sker af de rigtige politiske grunde, siger Tysklands udenrigsminister, Heiko Maas, onsdag.

Maas siger, at hvis det gælder om at skubbe tidsfristen to eller tre uger for at få den nye skilsmisseaftale på plads, så vil det næppe være et problem.

Den tyske udenrigsminister har fremsat udtalelserne i et interview med tv-stationen n-tv.

- Hvis det sker for at gennemføre ratificeringen af brexitaftalen på en rimelig måde, så tror jeg ikke, at det kan blive et stort problem, siger han om en udsættelse.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, sagde tirsdag, at det er op til EU at beslutte, hvorvidt brexit skal udsættes og hvor længe.

Det sagde han, efter at det britiske parlament for første gang havde godkendt en skilsmisseaftale, men var gået imod tidsplanen for de nødvendige lovvedtagelser.

Lovvedtagelserne skal føre til den britiske udtræden af EU den 31. oktober.

Det betyder, at en udtræden inden for den fastsatte frist den 31. oktober er næsten umulig.

Briterne venter nu svar på en anmodning om en udsættelse fra de 27 andre EU-lande.

Der skal være enstemmighed om en udsættelse og hvert eneste medlemsland kan i princippet blokere for en udsættelse.

Der er flere scenarier for, hvad der kan ske.

Der kan komme en kort teknisk forlængelse eller en længere udsættelse af brexit, da det under normale omstændigheder tager måneder at behandle lovpakker af dette omfang.

Lovpakkerne skal både igennem det britiske parlaments underhus og overhus.

Det er også en reel mulighed, at parlamentsmedlemmer vil prøve at få vedtaget lovtillæg - for eksempel forbehold om nye forhandlinger om toldunion eller om en ny folkeafstemning.

En udsættelse kan måske også skabe mulighed for et britisk parlamentsvalg.

/ritzau/Reuters
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce