Annonce
Trekantområdet

Tyskere skulle for længst have åbnet helt ny daginstitution i Kolding men udskød det: Nu er der nyt om planerne

Der har gennem et stykke tid været usikkerhed om, hvorvidt den tyske virksomhed Klax overhovedet ville få etableret en helt ny daginstitution i Kolding. Men nu melder Klax' direktør i Danmark ud, at man snart går i gang med at rive de gamle bygninger på grunden ned og forventer at kunne tage imod 55 vuggestuebørn senest ved årsskiftet. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Den tyske daginstitutionsvirksomhed Klax havde egentlig meldt ud, at den ville åbne sin første danske afdeling i Kolding sidste år. Men planerne er meget forsinkede, og nu melder firmaet ud, at man regner med, at institutionen først åbner ved årsskiftet.

Kolding: Der skulle for længst have summet af liv igen i de tidligere daginstitutionslokaler på Mosevej nu flere år efter, at Kolding Kommune lukkede vuggestuen og børnehaven her og rykkede til en helt ny bygning et andet sted i sydbyen.

Da kommunen lukkede institutionen, købte den tyske virksomhed Klax, der driver daginstitutioner i Tyskland, nemlig grunden på Mosevej og bebudede, at man ville åbne daginstitution dér i maj 2021.

Senere kom meldingen så, at man ville udvide bygningerne for at skabe plads til endnu flere børn, og da det dermed ville tage længere tid at gøre bygningerne klar, ville vuggestuepladserne i stedet være klar i oktober 2021, mens børnehavepladserne så skulle følge efter i efteråret 2022.

Annonce

Men på Mosevej står bygningerne stadig helt og aldeles tomme hen.

- Den løsning, vi havde valgt i første omgang, blev for dyr, og vi havde brug for en mere vedvarende løsning. Renoveringen af bygningerne blev simpelthen for dyr, siger direktør for Klax i Danmark Per Aalbæk Nielsen.

Han understreger dog, at man absolut ikke har opgivet planerne om at etablere mindst én daginstitution i Kolding. Faktisk er man inden længe klar til at gå i gang med at rive de gamle bygninger på Mosevej, og Per Aalbæk Nielsen fortæller, at man begynder på det på denne side af sommerferien.

Endnu en institution på vej

Derefter kan byggeriet af en ny daginstitution på grunden gå i gang, når de nødvendige byggetilladelser er i hus, og ifølge Klax-direktøren forventer man at kunne åbne for en vuggestueafdeling med plads til 55 børn senest omkring årsskiftet 22/23. Planen er dernæst at etablere en børnehaveafdeling indenfor et-to år derefter. Man har endnu ikke besluttet, hvor mange børnehavebørn der skal være plads til.

- Vi glæder os til at komme til Kolding, siger han.

Hos formanden for børne- og uddannelsesudvalget i Kolding Kommune, Hans Holmer (SF), er der en vis ærgrelse over den store forsinkelse fra det private, tyske daginstitutionsfirma. Ifølge Kolding Kommune har man tidligere fået besked om, at planerne i Kolding var udskudt på ubestemt tid.

Hans Holmer peger på, at man fra kommunal side havde forventet for længst at kunne henvise børn til den nye, private daginstitution, og manglen på disse pladser har bidraget til, at det gennem en længere periode har været svært at skaffe daginstitutions- og dagplejepladser nok til især de 0-2-årige i Kolding.

Per Aalbæk Nielsen oplyser i øvrigt, at Klax også har lavet en forhåndsaftale om at drive den daginstitution, som er planlagt til at blive opført lige ved siden af Legeparken - der, hvor Zleep Hotel i dag ligger. Her er planen, at der skal opføres et friplejehjem og en privat daginstitution lige ved siden af hinanden.

Annonce
Odense For abonnenter

Fyresedler og nul tiltro til letbanen på konkursramt butiksplads: - Jeg har ikke råd til at vente længere

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Velfærdssvin er blevet meldt seks gange til kommunen på et halvt år: - Jeg oplever det som chikane

Nordfyn For abonnenter

Lene frygter, at hendes søn skal starte i skole for tidligt: - Jeg mener, han har godt af at være barn et år endnu i børnehaven

GOG

GOG klapper i om skader: Men nu skal førstepladsen sikres

Odense

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Erhverv

Gammelt Odense-firma solgt: Ny ejer har allerede ansat flere folk

Nyborg For abonnenter

Tog narko, terroriserede ekskæresten og kørte fra politiet: Mand idømt tre måneders fængsel

Efter fire mislykkede graviditeter: Nu lever Nicolai og Jannie af legetøj

Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Kerteminde

Great Northern er i centrum for stort show: 800 kan være med til at hylde Dronning Margrethe

Navne For abonnenter

Ny instruktør på Nordfynspillene er en mand med mange roller: Spiller volleyball og underviser i matematik

Sport

Odense Bulldogs-kaptajn indkaldt til truppen: Skade koster dansk profil resten af VM

Annonce