Annonce
Udland

Tyske spidskandidater til EU-valg er ukendte i hjemlandet

Louisa Gouliamaki/Ritzau Scanpix
Knap halvdelen af tyskerne svarer, at de ikke kender en eneste af spidskandidaterne til EU-valget 26. maj.

Tyskland beskrives ofte som rygraden eller selve motoren i EU-samarbejdet.

Men de folkevalgte, som repræsenterer Tyskland i Bruxelles og Strasbourg, er ukendte for knap halvdelen af befolkningen.

45 procent af tyskerne kender ikke en eneste af de tyske partiers spidskandidater til europaparlamentsvalget 26. maj. Det viser en måling af analyseinstituttet YouGov på vegne af nyhedsbureauet dpa.

Kun 26 procent svarer, at de har hørt om Manfred Weber. Weber er spidskandidat for Europa-Parlamentets borgerlige og største gruppe, EPP, til posten som formand for EU-Kommissionen.

Han er med andre ord topkandidat til en af de mest magtfulde positioner i EU.

Manfred Weber lancerede tirsdag aften i Athen sin valgkampagne med konkrete løfter, hvis han bliver kommissionsformand. Tyskeren har været på turné i Europa den seneste tid.

Den kandidat, som flest tyskere kender før EU-valget, er justitsminister Katarine Barley. 39 procent af de adspurgte tyskere har hørt om socialdemokraten, som har siddet i Forbundsdagen siden 2013.

I den anden ende af skalaen finder man Udo Bullmann, der som leder af den socialdemokratiske gruppe i EU-Parlamentet er en meget synlig mand i Bruxelles og Strasbourg. Det er ikke tilfældet i Tyskland.

Kun fire procent af tyskerne i undersøgelsen svarer, at de ved, hvem han er.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce