Annonce
Sport

Tyske fodboldforbund advarer amatører mod salutjubel

Benoit Tessier/Reuters
Flere tyske forbund opfordrer spillere til at tænke sig om, inden de kopierer det tyrkiske landsholds jubel.

Amatørspillere i de lavere tyske fodboldrækker risikerer straf, hvis de fejrer scoringer med den kontroversielle salut, som det tyrkiske fodboldlandshold demonstrerede i den forgangne landsholdsuge.

Det er hovedbudskabet i den besked, fodboldforbundene i den tyske delstat Baden-Württemberg sender ud til alle klubber, så spillerne undgår at komme i clinch med reglerne i kampene i den kommende weekend.

Det sker, efter at amatørspillere i mindst fem tilfælde fejrede scoringer med salutjubel i sidste weekend.

- Vi er netop ved at blive enige om, med hvilken ordlyd vi skal informere klubberne. Ikke så meget med trusler om straf, mere i retning af at bruge sin fornuft, siger talsmanden for fodboldforbundet i Südbaden, Thorsten Kratzner, til nyhedsbureauet dpa.

Salutjublen stammer fra det tyrkiske fodboldlandshold, som fejrede scoringer i EM-kvalifikationskampene mod Albanien og Frankrig med en militærsalut.

I Tyrkiet er det almindeligt, at kendte - herunder også fodboldspillere - viser deres støtte til det tyrkiske militær i forbindelse med angreb eller under militæroperationer.

Tyrkiet indledte i sidste uge en militæroffensiv mod de kurdiske styrker i det nordlige Syrien. Offensiven har medført kritik fra en lang række lande.

En talsmand for det tyrkiske samfund i den tyske delstat Bayern ønsker sig en mere nuanceret debat.

- Salutjublen må ikke reduceres til plat Erdogan-støtte eller et ønske om krigerisk konfrontation. Temaet er meget komplekst, fordi både kulturel og historisk kontekst spiller ind, siger Vural Ünlü til dpa.

Omkring tre millioner tyske borgere har rødder i Tyrkiet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce