Annonce
Trekantområdet

Tysk sejlerfamilie i havsnød fik en hånd fra travle Andromeda

Der var skum på Lillebælt i weekenden, og søndag kostede det familien Hühner en brækket mast. De fik assistance fra hjemmeværnsflotillen i Horsens, som havde tjansen med at overvåge de indre farvande i weekenden. Den tyske lystsejlerfamilie var den fjerde indsats i weekenden, som også bød på tre grundstødninger ved Lyø. Foto: Peter Vibede
En knækket mast og en motor, der ikke kunne starte, satte familien Hühner på prøve i Lillebælt. Men familien gik ikke i panik, og kort efter dukkede mandskab fra hjemmeværnsflotillen i Horsens op. Derefter kunne familien søge nødhavn i Gl. Havn.

Fredericia: Claus Hühner fra Lübeck ser beundringsværdigt rolig ud, da han springer ind på kajen i Gl. Havn. Han har ellers grund til at se bekymret ud, når man ser på hans 12 meter lange sejlbåd, der ligger fortøjret. Masten er knækket, forstaget er sprunget og båden ligner et havari af ret store dimensioner.

- Det er en båd, vi har lejet, så vi får en ny båd leveret i aften. Den er tre meter længere, så vi får lidt mere plads, smiler Claus og ligner det, han er, en rutineret sejler.

Claus Hühner har sejlet hele sit liv og har tidligere oplevet en knækket mast. Så både han og resten af familien tog det roligt, da det gik galt nord for Båringvig søndag. De fik nødhjælp fra kompetente marinehjemmeværnere. Foto: Mads Dalegaard

Derfor gik hverken han, hustruen eller familiens tre børn i panik, da deres sejlerferie fik et pludseligt knæk ude i Lillebælt.

Annonce

- Vi har sejlet i næsten tre uger og er på vej hjem. Det blæste godt søndag, men vi var faktisk kommet i læ af land, da det ene stag pludselig sprang. Det kan masten ikke holde til, så den knækkede, forklarer Claus Hühner.

Båden mistede sin manøvrekraft og motoren kunne ikke starte, så gode råd var dyre. På det tidspunkt lå "Exess" ud for Båring Vig, og det lykkedes at få kastet anker. Men komme videre ved egen kraft var umiddelbart umuligt.

Fjerde nødkald

Men et nødkald senere til Nationalt Marineovervågnings-center fik udløst assistance. Hjemmeværnsflotillen fra Horsens var på vej retur til Juelsminde i deres marinefartøj Andromeda. Mandskabet var i træning, for de havde til dag haft hele tre grundstødninger i det sydfynske farvand.

- Vi fik surret hans mast, og vi fik hevet sejlet op af vandet. Herefter fik han gang i sin motor, så efter en times tid, kunne han fortsætte videre, fortæller fartøjsfører Carsten Terkelsen i et nyhedsbrev på hjemmeværnets hjemmeside.

Og Claus Hühner og familie var glade for assistancen.

- Det var godt, at de var tæt på og ville give os en hånd. Derefter kunne vi sejle ind til Fredericia, hvor vi også blev fint modtaget. Nu ligger vi her og venter, indtil vi kan komme videre i en ny båd tirsdag. Det er en dejlig havn, så jeg tænker da, at vi skal komme igen en anden gang, men med hel mast, smiler han.


Nu ligger vi her og venter, indtil vi kan komme videre i en ny båd tirsdag. Det er en dejlig havn, så jeg tænker da, at vi skal komme igen en anden gang, men med hel mast,

Claus Hühner - uheldig sejler


Annonce

Kommer tilbage

Familien har masser af sejlererfaring, og sommerferien foregår ofte til søs. De seneste år i lejede både, og med i den pris er, at udlejeren stiller med en reservebåd og tager sig af den havarerede.

- Jeg ved ikke, hvad der gik galt, for som sagt var vejret ikke voldsomt, da det skete, siger Claus Hühner, som har sejlet både kapsejlads og langture hele sit liv.

Nødhavn i Gl. Havn. Famlien Hühner fik et ufrivilligt men alligevel hyggeligt ophold i Gl. Havn, og de kommer gerne tilbage for fulde sejl. Foto: Mads Dalegaard

Normalt nyder de fra deres dækspladser at følge mindre erfarne sejleres havnemanøvrer.

- Men denne gang var det altså os, der blev kigget efter, griner Claus Hühner.

Mens familiens yngste nyder at kunne sove længe under dæk, udforsker mor og datter Fredericias caféliv.

Familien nyder at sejle i de danske farvande og har denne sommer forelsket sig i Samsø, men næste sommer er Fredericia med på listen over havnepladser, der skal gæstes, lover Claus Hühner.

Annonce
Odense For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Restauranter afviser sultne turister: - De sidste to somre har bare været helt vilde

Middelfart For abonnenter

Ups: Økologisk landbrug får sur smiley for markedsføringen af flere varer

Odense

Prøver afslører covid-19 i odenseaneres afføring: Nu skal forsøg udbredes til hele landet

Nordfyn For abonnenter

Største og dyreste projekt i kommunens historie: Om fire år er digerne ved Bogense fremtidssikret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Faaborg-Midtfyn

Smykker, Suzuki-motorcykel og Iphones stjålet: Travl weekend for indbrudstyve

Kerteminde

Kommunen trækker stikket for havnens madvogne: - Det er rigtig nok, at vi har annulleret de aftaler

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Middelfart For abonnenter

Politihjemmeværnet må sige nej til opgaver: Mangler mindst 20 frivillige for at fylde rækkerne

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Annonce