Annonce
Sport

Tysk klubtræner: Danmark skal satse alt i kontraspillet

MMartinartiMartin Albertsen, der er cheftræner i tyske Bietigheim, har Danmark som kneben favorit i tirsdagens VM-kamp mod Tyskland.
Martin Albertsen, der til daglig er cheftræner for mesterholdet Bietigheim i Tyskland, har Danmark som svag favorit i tirsdagens VM-kamp.

JAPAN - KUMAMOTO: - Jeg vil sige 55-45 i danskernes favør, lyder vurderingen fra Albertsen.

Han har været i Bietigheim siden januar 2015, men der sættes punktum til sommer, hvor han bliver fuldtidstræner for det schweiziske landshold, som Danmark besejrede i sommer i to playoffkampe om en VM-billet.

Og Albertsen har også opskriften på, hvordan tyskerne skal besejres.

- Det tyske midterforsvar er tungt og længe om at etablere sig, så Danmarks hurtige spillere bør kunne vise deres styrker i denne fase af spillet, vurderer han.

- Danmark skal simpelt hen satse alt i kontraspillet og også gerne hurtig midte.

Den største udfordring for Danmark kan til gengæld meget nemt gå hen at blive målvogter Dinah Eckerle, som Albertsen er træner for i det daglige.

- Hun er meget reaktionsstærk, så danskerne skal skyde klogere og mere yderligt end i de hidtidige kampe. I kampen mod Brasilien var Dinah flyvende og satte gennem hele kampen gang i det tyske kontraspil – og det endte de med at vinde på.

Også i forsvaret skal Danmark være på stikkerne.

- Der skal bakkes godt op ind over midten. De skal finde den rigtige højde og aggressivitet på skytterne, og så skal der være konstant fokus på indspil til stregen.

I sin tid som ligatræner i Danmark stod 45-årige Martin Albertsen blandt andet i spidsen for Viborg, Randers og København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];