Annonce
Sport

Tysk klubtræner: Danmark skal satse alt i kontraspillet

MMartinartiMartin Albertsen, der er cheftræner i tyske Bietigheim, har Danmark som kneben favorit i tirsdagens VM-kamp mod Tyskland.
Martin Albertsen, der til daglig er cheftræner for mesterholdet Bietigheim i Tyskland, har Danmark som svag favorit i tirsdagens VM-kamp.

JAPAN - KUMAMOTO: - Jeg vil sige 55-45 i danskernes favør, lyder vurderingen fra Albertsen.

Han har været i Bietigheim siden januar 2015, men der sættes punktum til sommer, hvor han bliver fuldtidstræner for det schweiziske landshold, som Danmark besejrede i sommer i to playoffkampe om en VM-billet.

Og Albertsen har også opskriften på, hvordan tyskerne skal besejres.

- Det tyske midterforsvar er tungt og længe om at etablere sig, så Danmarks hurtige spillere bør kunne vise deres styrker i denne fase af spillet, vurderer han.

- Danmark skal simpelt hen satse alt i kontraspillet og også gerne hurtig midte.

Den største udfordring for Danmark kan til gengæld meget nemt gå hen at blive målvogter Dinah Eckerle, som Albertsen er træner for i det daglige.

- Hun er meget reaktionsstærk, så danskerne skal skyde klogere og mere yderligt end i de hidtidige kampe. I kampen mod Brasilien var Dinah flyvende og satte gennem hele kampen gang i det tyske kontraspil – og det endte de med at vinde på.

Også i forsvaret skal Danmark være på stikkerne.

- Der skal bakkes godt op ind over midten. De skal finde den rigtige højde og aggressivitet på skytterne, og så skal der være konstant fokus på indspil til stregen.

I sin tid som ligatræner i Danmark stod 45-årige Martin Albertsen blandt andet i spidsen for Viborg, Randers og København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce