Annonce
Kerteminde

Tysk journalist faldt for kerteminderne

Den tyske journalist Jeanette Muller var sidste år i Kerteminde. Det er der kommet en begejstret artikel ud af. Foto: VisitKerteminde
I livsstilmagasinet Landzauber kan man i det nyeste nummer læse en begejstret beskrivelse af Kerteminde

Kerteminde/Tyskland: Det er godt at spise kirsebær på Fyn. Sådan lyder overskriften på en artikel i livsstilsmagasinet Landzauber, skrevet af journalist Jeanette Müller, der i den grad har nydt sit besøg i Kerteminde sidste sommer.

Det var ikke blot Kirsebærfestivalen, der gjorde indtryk på hende, men i høj grad også naturen især ved Fyns Hoved og på Romsø. Men allermest var det menneskene, hun mødte.

I et brev til Visit Kerteminde, der bistod hende under besøget, skriver hun:

"Jeg tror, at det, der gjorde størst indtryk på mig var de mennesker, jeg mødte på turen. Så venlige, så hjælpsomme og så glade. Jeg fik indtryk af, at folk virkelig er glade for at bo her."

Den begejstring har hun alt sammen skrevet ind i den artikel, der nu rammer det tyske publikum./strom

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce