Annonce
Sport

Tysk bordtennisboss: European Games interesserer ingen

Attila Kisbenedek/Ritzau Scanpix

At blive mester ved European Games interesserer ingen mennesker, lyder det fra de tyske bordtennisbosser.

For den tyske landstræner i bordtennis, Jörg Rosskopf, fungerer European Games, der begynder fredag, kun som en mellemstation til sommer-OL i Tokyo i 2020.

At vinde guld, sølv eller bronze ved European Games har derimod ikke så meget værdi, mener han.

Tysklands bordtennishold er kun rejst til hviderussiske Minsk for at kvalificere spillerne til legene i Japan næste år, forklarer træneren.

- At blive mester i European Games interesserer ingen mennesker. Vi er kun interesserede i kvalifikationen til OL. Derfor er begivenheden meget vigtig for os, siger Rosskopf ifølge dpa.

På det tyske bordtennishold er stjernerne Timo Boll og Dimitrij Ovtcharov en del af truppen, der er rejst til Hviderusland.

I bordtennis er European Games blevet meget betydningsfuld for mange nationer på grund af uddelingen af OL-billetterne.

Tyskerne havde dog meget hellere set, at det var blevet arrangeret på en anderledes måde.

Kalenderen er blevet for sammenpresset på grund af European Games, mener sportsdirektør for de tyske bordtennisherrer, Richard Prause.

- Man kunne også have gjort EM for hold i september til kvalifikationsturnering for OL. Eller man kunne have besluttet, at European Games blev til EM for hold.

- Nu har vi to lignende turneringer inden for kort tid, siger sportsdirektør Richard Prause og henviser til bordtennis-EM for hold, der finder sted i franske Nantes i september.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce