Annonce
Fyn

Tysk advarsel: Hjemtrafikken bliver massiv i den kommende weekend

Det er blandt andet A7, der går op gennem Tyskland og A1, som krydser den nordlige del af landet fra Bremen til Puttgarten, som kan blive trængt af hjemtrafik i den kommende weekend, advarer bilistorganisationen ADAC. Arkivfoto: Eugen Wais/Colourbox
Ferietrafikken hjem til flere af de tyske delstater er begyndt og vil kunne mærkes på motorvejenes nordgående spor op gennem Europa i weekenden. ADAC råder til at udsætte hjemturen til mandag eller tirsdag.

Trafik: Er bilen ved at blive pakket til turen hjem fra sommerferien i Sydeuropa, så overvej om du kan køre efter weekenden. For der bliver tryk på de tyske motorveje fredag, lørdag og søndag.

I Berlin og Brandenburg slutter sommerferien i den kommende weekend, hvilket giver en vis hjemtrafik til de nordlige delstater. Ferien nærmer sig også sin afslutning i Slesvig-Holsten, Hamborg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Saarland og Rheinland-Pfalz, så der kan forventes ekstra trafik på motorvejene nordpå, advarer den tyske bilistorganisation ADAC.

Det er blandt andre A1 mellem Bremen og Puttgarden, A7 mellem Füssen/Reutte og Flensborg og A9 fra München til Berlin, som ventes at blive hårdt ramt. Ifølge FDM kan særligt vejarbejder på A7 omkring Kassel komme til at genere hjemvendende danske bilister. Hvis det er muligt, bør man vælge en anden dag til hjemrejsen - gerne mandag eller tirsdag, lyder rådet.

Under alle omstændigheder bør man tage en god portion tålmodighed med i bilen, ikke mindst hvis hjemrejsen går gennem Østrig. Der vil være ekstra trafik på motorvejene A1 og A4 i retning mod Ungarn, hvor der i weekenden køres Formel 1 i Budapest, og man må ifølge ADAC påregne lang ventetid ved grænseovergangene Suben, Walserberg og Kiefersfelden på grund af grænsekontrol.

Er man først endt i en kø, som snegler sig af sted, virker det fristende at køre fra motorvejen, så snart det er muligt. Men lad være, lyder rådet fra ADAC: Landevejene fyldes hurtigt op af andre bilister, der også håber på at komme hurtigere frem. Først hvis køen er blevet længere end 10 kilometer, eller hvis motorvejen er helt spærret, kan det bringe dig hurtigere frem at finde en afkørsel.

maps.adac.de kan du taste din rute ind og se, hvor lang tid du skal forvente at bruge lige nu, og hvor på ruten der aktuelt er forsinkelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Annonce