Annonce
Erhverv

Tyrkiet Ekspertens konkurs kan blive den største

De mange aflyste rejser til Tyrkiet bliver dyre for Rejsegarantifonden.

Krakket i Tyrkiet Eksperten kommer til at koste 25-30 millioner kroner. Den kan gå hen og blive den største.

Tyrkiet Ekspertens konkurs kommer til at blive meget, meget dyr for Rejsegarantifonden. Og som det ser ud lige nu, kan det gå hen og blive den største i fondens historie.

Som det ser ud lige nu, løber konkursen op i et sted mellem 25 og 30 millioner kroner, oplyser Rejsegarantifonden.

Mange har henvendt sig til Rejsegarantifonden siden konkursen, fordi de ikke kom af sted på den ferie, de havde planlagt. Og fonden er nu i gang med at registrere krav, som herefter skal sammenholdes med selskabets bogføring og bookingsystem.

Og på grund af de mange rejsekunder, som havde købt og betalt en rejse hos Tyrkiet Eksperten, kommer dette arbejde til at tage længere tid end i de fleste andre konkurser, og fonden har endnu ikke påbegyndt udbetalingerne i sagerne.

- Det er desværre ikke muligt på nuværende tidspunkt at angive, hvornår udbetaling af kravene vil ske, oplyser Rejsegarantifonden.

- Men når det sker, vil det ske i den rækkefølge, kunderne skulle have været ud at rejse. Det vil sige, at kunder med afrejse i oktober ekspederes før kunder med afrejse i november, skriver fonden i en pressemeddelelse.

Tyrkiet Eksperten havde kun stillet en garanti på 7,5 millioner kroner ved eventuelt krak - og havde ikke været pålagt at stille forhøjet garanti.

Fonden har ført tilsyn med rejseselskabets økonomi og var af den opfattelse, at selskabet havde et tilfredsstillende kapitalberedskab. Og så sent som 30. juni i år var selskabets oplysninger til fonden tilfredsstillende.

Derfor kom det også som en stor overraskelse for rejsegarantifonden, da Tyrkiet Eksperten måtte smide håndklædet i ringen 14. oktober.

- Fonden vil som følge heraf anmode kurator om at foretage en grundig undersøgelse af årsagerne til konkursen, oplyser Rejsegarantifonden.

- Ligesom fonden vil anmode kurator om at undersøge, om der er foregået omstødelige eller strafbare forhold i perioden forud for afsigelsen af konkursdekretet, skriver fonden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

OB

Miraklets fædre nød gensynet

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce