Annonce
Kerteminde

Tyrebakken: Politisk modvilje mod to etager

Selvom der nu ligger en bygning i flere etager, så må nybyggei ifølge kommuneplanen kun opføres i en enkelt etage. Arkivfoto
Politikerne har sat kommuneplantillæg for Tyrebakken på pause. Skal debatteres i de politiske grupper og på dagsordenen igen i april.

Kerteminde: Lige i disse dage er det noget usikkert om en interessegruppe får lov til at bygge bofællesskab på Tyrebakken. I hvert fald hvis de vil fastholde deres udspil i to etager.

Teknisk udvalg havde forleden sagen på dagsordenen, og selvom der ikke blev truffet nogen beslutning, så er den overvejende stemning et nej til etagebyggeri, oplyser udvalgsformand Jesper Hempler (SF).

- Sagen har hidtil været kørt administrativt, men nu syntes jeg, at det var tiden, at vi politikere fik en finger med i spillet, og derfor havde jeg sat den på dagsordenen, fortæller Jesper Hempler.

I korthed drejer det sig om, at en gruppe mennesker gerne vil bygge et bofællesskab på den store grund Tyrebakken 11, hvor der i dag ligger en stor rød murstens-bygning i flere etager. Kommuneplanen tillader imidlertid kun, at nyt byggeri opføres i en etage. Derfor blev der fra forvaltningen udsendt et forslag til et kommuneplantillæg, der blandt andet gjorde det muligt at bygge i to etager i boligkvarteret - et forslag, der omfatter cirka 180 grunde.

- Vi så på mødet forslaget for første gang, og nu vil vi hver især tage det med til vores politiske baglande og tage en debat, fortæller Jesper Hempler.

Han oplyser, at der i øjeblikket ikke er enighed i udvalget.

- Vi tager en ny debat i april, når vi alle har fået tygget lidt på det, og så må vi se, hvad vi kan nå frem til. Men som det er i øjeblikket, er der ikke flertal for at ændre i kommuneplanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];