Annonce
Middelfart

Tykkere Baltic Pipe sikrer byudviklingen syd for Middelfart

Sådan kommer den nye gasledning til at løbe gennem Middelfart. Grafik: Mikkel Damsgård Petersen
Trods indsigelser ligger det nu fast, at Baltic Pipe etableres. Efter dialog med Middelfart Kommune er Energinet gået med til at bruge tykkere rør til gasledningen, så byudviklingsmulighederne syd for Middelfart ikke påvirkes.
Annonce

Middelfart: Den 80 centimeter tykke gasledning Baltic Pipe, der skal graves ned tværs over Fyn, kommer til at løbe gennem Middelfart Kommune.

Det har givet anledning til bekymring og modstand fra Middelfart Byråd. Derfor har borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen, på byrådets vegne været i dialog med landspolitikere og styrelse om ledningen, ligesom der i starten af august blev sendt en klage over Miljøstyrelsens VVM-tilladelse til etablering af gasledningen.

Energinet har nu over for Middelfart Kommune oplyst, at de vil forsyne gasledningen i det berørte område med ekstra beskyttelse.

Gasledningens stålrør bliver gjort tykkere, og dermed kan der bygges boliger tættere på den nedgravede ledning. Derfor bliver det kommende byudviklingsområde øst for Skrillingegården, syd for Middelfart By, som udgangspunkt ikke påvirket af ledningen.

Kort om Baltic Pipe

Baltic Pipe er et fælles projekt mellem danske statsejede Energinet og det polske Gaz-System. Gasledningen skal transportere gas fra Norge til Polen, bidrage til Polens forsyningssikkerhed og muliggøre udfasning af kul, som bruges flittigt i Polen.
Baltic Pipe vil være klar til drift i oktober 2022.
Middelfart Kommune og især Middelfart By har over længere tid haft en positiv befolkningstilvækst. Derfor er der et behov for at udlægge nye beboelsesområder.
Bygninger med beboelse skal dog fortsat ligge mindst 55 meter fra gasledningen. /exp
Annonce

Problemet udskydes bare

Det hilser Middelfart Kommune velkommen - selvom borgmesteren hellere ville have været fri for ledningen.

- Selvom der kan være geopolitiske og andre grunde til at etablere Baltic Pipe, så synes jeg grundlæggende, at der brug for en mere markant udvikling væk fra fossile brændstoffer. På den korte bane kan vi måske reducere CO2-udledningen ved at skifte kul ud med gas, men vi udskyder bare problemet. Derfor er vi grundlæggende modstandere af, at Baltic Pipe etableres, forklarer Johannes Lundsfryd Jensen på kommunens hjemmeside.

Middelfart Kommune vil også arbejde aktivt for, at der tages størst muligt hensyn til havmiljøet og livet i Lillebælt, når rørledningen anlægges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce