Annonce
Musik

Tyggegummi-buddha i spektakulære rammer: Westmarks vilde tantraklimaks

Steffen Westmark med hvide sailor-jeans og blå denimjakke nød releasekoncerten på Frederiksø. Foto: Simon Staun
Den sydfynske tilflytter Steffen Westmark holdt releasefest på sit Peppermint B-album "Bubblegum Buddha" lørdag aften på Frederiksø i Svendborg. Det blev præcis den koncert, han havde drømt om.

Det kræver et veludviklet indre kompas at finde frem til lokalerne på snuden af Frederiksø i Svendborg, hvor Steffen Westmark har releasekoncert med sit soloprojekt Peppermint B.

Det er mørkt og regner, derfor overser man let plakaterne med den hvidklædte tyggegummi-buddha i Steffen Westmarks skikkelse. Efter en ekstra runde på øen spotter jeg endelig en plakat på en metaldør for enden af to etagers trappetrin.

Jeg har været på undergrundsklubber i Berlin, London, Shanghai og Tokyo, men aldrig besøgt et sted som dette. Maritime genstande og skaterrampe smelter sammen i det højloftede lokale med træloft. Rustne arkitektlamper lyder baren, der består af fire høvlebænke, op.

Scenen i det ene hjørne er proppet med Marshall-forstærkere og instrumenter. Bag scenen prydes væggen af en stor plakat med Det Sydfynske Øhav, mens fotografier og malerier af skibe underbygger det maritime tema.

- Det er så fede nogle rammer ... Da jeg så stedet første gang, tænkte jeg, at det var det perfekte sted til releasefest på "Bubblegum Buddha"-albummet, siger Steffen Westmark, mens han lader op med en Albani.

Annonce
Koncertstart var annonceret til klokken 20, men klokken var over 21, før hele bandet var samlet. Så var der tid til en øl med publikum. Foto: Simon Staun

Knoklet røven ud af bukserne

Han kunne sagtens have valgt Ideal Bar på Vega eller et andet smart Københavner-sted, som ofte benyttes til releasefester. Men det ville ikke flugte med hans fascination og respekt for hans nye hjemegn.

- Jeg flyttede til Thurø sidste år og elsker både Thurø og Svendborg. Derfor er det oplagt at give noget tilbage ved at placere releasekoncerten her. Lokaliteten er jo lige så svær at finde som de hemmelige klubber i Berlin, og jeg kan høre på flere lokale, at de aldrig har været her før. Det gør det kun ekstra fedt, siger Steffen Westmark.

Peppermint B-projektet har ikke planlagt andre koncerter og filmer aftenens koncert som promoveringsmateriale, der kan sendes til spillesteder. Hvis ikke der er nogen, der byder på, græder Steffen Westmark ikke snot.

- Hvis aftenens koncert bliver den eneste koncert med Peppermint B, kan vi se tilbage på den og sige, at vi gjorde det 100 procent på vores præmisser. Vi har brugt uger på at planlægge alt ned til mindste detalje, og nogle gange er det skønt at gå all in på sine idéer. Alle har været ved at gå ned med stress, fordi vi har knoklet røven ud af bukserne, siger Steffen Westmark, inden han skifter til arbejdstøjet.

Vi gav os 110 procent

Blandt publikum gemmer sig 15-20 elever fra Skolerne i Oure, hvor Steffen Westmark underviser i sangskrivning. De får bogstavelig talt en master class med samtlige sange fra "Bubblegum Buddha" i kronologisk rækkefølge.

Steffen Westmarks kone, der også er til stede, får flere kærlighedserklæringer fra scenen, hvor musikermanden blandt andet hylder hende inden sangen "Sweet Girl - I Love You, Honey". Så kan budskabet næppe stå tydeligere.

Efter koncerten, endnu et tøjskift, masser af autografer på frisktrykte vinyler og kram fra kone, venner og eleverne fra Oure er Steffen Westmark klar til en cigaret og til at sætte ord på koncerten.

- Jeg føler, vi gav os 110 procent, og det plejer at være et godt pejlemærke. Det er svært at analysere alle detaljer så kort tid efter, fordi vi har bygget op til denne aften så længe. Men umiddelbart gik det til punkt og prikke, som jeg havde planlagt i mit hoved. Jeg kunne bare gå på scenen og være Peppermint B og Bubblegum Buddha, siger Steffen Westmark.

Han er glad for, at dem, der var mødt frem, havde 100 procent fokus på sangene og ikke sniksnakkede i baggrunden.

- Jeg fornemmede en form for ærbødighed hos publikum, fordi rammerne er unikke. Selv havde jeg det lidt som om, at jeg var i audiens hos publikum. Det var meget intensivt at mærke deres tilstedeværelse og lydhørhed. Jeg har det som én, der har pettet i virkelig lang tid og endelig fået det vildeste tantraklimaks, siger Steffen Westmark og ler.

Efter koncerten var elever fra Oure meget benovede og begejstrede over deres undervisers formåen. Foto: Simon Staun
Det var især de yngste publikummere, der tog imod invitationen om at danse. Foto: Simon Staun
Alle sange fra Steffen Westmarks soloprojekt Peppermint B's nye album, "Bubblegum Buddha", blev spiller lørdag aften. Foto: Simon Staun
Publikum i Svendborg blev forkælet med både tværfløjte og saxofon mod slutningen af koncerten. Foto: Simon Staun
Bag scenen kan man se de mange maritime plakater og billeder. Foto: Simon Staun
Steffen Westmark håber, at koncertvideoen fra lørdag aften kan sikre Peppermint B flere koncerter i 2020. Foto: Simon Staun
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce