Annonce
Musik

Tyggegummi-buddha i spektakulære rammer: Westmarks vilde tantraklimaks

Steffen Westmark med hvide sailor-jeans og blå denimjakke nød releasekoncerten på Frederiksø. Foto: Simon Staun
Den sydfynske tilflytter Steffen Westmark holdt releasefest på sit Peppermint B-album "Bubblegum Buddha" lørdag aften på Frederiksø i Svendborg. Det blev præcis den koncert, han havde drømt om.

Det kræver et veludviklet indre kompas at finde frem til lokalerne på snuden af Frederiksø i Svendborg, hvor Steffen Westmark har releasekoncert med sit soloprojekt Peppermint B.

Det er mørkt og regner, derfor overser man let plakaterne med den hvidklædte tyggegummi-buddha i Steffen Westmarks skikkelse. Efter en ekstra runde på øen spotter jeg endelig en plakat på en metaldør for enden af to etagers trappetrin.

Jeg har været på undergrundsklubber i Berlin, London, Shanghai og Tokyo, men aldrig besøgt et sted som dette. Maritime genstande og skaterrampe smelter sammen i det højloftede lokale med træloft. Rustne arkitektlamper lyder baren, der består af fire høvlebænke, op.

Scenen i det ene hjørne er proppet med Marshall-forstærkere og instrumenter. Bag scenen prydes væggen af en stor plakat med Det Sydfynske Øhav, mens fotografier og malerier af skibe underbygger det maritime tema.

- Det er så fede nogle rammer ... Da jeg så stedet første gang, tænkte jeg, at det var det perfekte sted til releasefest på "Bubblegum Buddha"-albummet, siger Steffen Westmark, mens han lader op med en Albani.

Annonce
Koncertstart var annonceret til klokken 20, men klokken var over 21, før hele bandet var samlet. Så var der tid til en øl med publikum. Foto: Simon Staun

Knoklet røven ud af bukserne

Han kunne sagtens have valgt Ideal Bar på Vega eller et andet smart Københavner-sted, som ofte benyttes til releasefester. Men det ville ikke flugte med hans fascination og respekt for hans nye hjemegn.

- Jeg flyttede til Thurø sidste år og elsker både Thurø og Svendborg. Derfor er det oplagt at give noget tilbage ved at placere releasekoncerten her. Lokaliteten er jo lige så svær at finde som de hemmelige klubber i Berlin, og jeg kan høre på flere lokale, at de aldrig har været her før. Det gør det kun ekstra fedt, siger Steffen Westmark.

Peppermint B-projektet har ikke planlagt andre koncerter og filmer aftenens koncert som promoveringsmateriale, der kan sendes til spillesteder. Hvis ikke der er nogen, der byder på, græder Steffen Westmark ikke snot.

- Hvis aftenens koncert bliver den eneste koncert med Peppermint B, kan vi se tilbage på den og sige, at vi gjorde det 100 procent på vores præmisser. Vi har brugt uger på at planlægge alt ned til mindste detalje, og nogle gange er det skønt at gå all in på sine idéer. Alle har været ved at gå ned med stress, fordi vi har knoklet røven ud af bukserne, siger Steffen Westmark, inden han skifter til arbejdstøjet.

Vi gav os 110 procent

Blandt publikum gemmer sig 15-20 elever fra Skolerne i Oure, hvor Steffen Westmark underviser i sangskrivning. De får bogstavelig talt en master class med samtlige sange fra "Bubblegum Buddha" i kronologisk rækkefølge.

Steffen Westmarks kone, der også er til stede, får flere kærlighedserklæringer fra scenen, hvor musikermanden blandt andet hylder hende inden sangen "Sweet Girl - I Love You, Honey". Så kan budskabet næppe stå tydeligere.

Efter koncerten, endnu et tøjskift, masser af autografer på frisktrykte vinyler og kram fra kone, venner og eleverne fra Oure er Steffen Westmark klar til en cigaret og til at sætte ord på koncerten.

- Jeg føler, vi gav os 110 procent, og det plejer at være et godt pejlemærke. Det er svært at analysere alle detaljer så kort tid efter, fordi vi har bygget op til denne aften så længe. Men umiddelbart gik det til punkt og prikke, som jeg havde planlagt i mit hoved. Jeg kunne bare gå på scenen og være Peppermint B og Bubblegum Buddha, siger Steffen Westmark.

Han er glad for, at dem, der var mødt frem, havde 100 procent fokus på sangene og ikke sniksnakkede i baggrunden.

- Jeg fornemmede en form for ærbødighed hos publikum, fordi rammerne er unikke. Selv havde jeg det lidt som om, at jeg var i audiens hos publikum. Det var meget intensivt at mærke deres tilstedeværelse og lydhørhed. Jeg har det som én, der har pettet i virkelig lang tid og endelig fået det vildeste tantraklimaks, siger Steffen Westmark og ler.

Efter koncerten var elever fra Oure meget benovede og begejstrede over deres undervisers formåen. Foto: Simon Staun
Det var især de yngste publikummere, der tog imod invitationen om at danse. Foto: Simon Staun
Alle sange fra Steffen Westmarks soloprojekt Peppermint B's nye album, "Bubblegum Buddha", blev spiller lørdag aften. Foto: Simon Staun
Publikum i Svendborg blev forkælet med både tværfløjte og saxofon mod slutningen af koncerten. Foto: Simon Staun
Bag scenen kan man se de mange maritime plakater og billeder. Foto: Simon Staun
Steffen Westmark håber, at koncertvideoen fra lørdag aften kan sikre Peppermint B flere koncerter i 2020. Foto: Simon Staun
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce