Annonce
Erhverv

Twitter tjener mere trods farvel fra millioner af brugere

Thomas White/Reuters
Seks millioner brugere har forladt Twitter det seneste år, men selskabet får mere ud af de tilbageværende.

Selv om Twitter har tabt seks millioner brugere det seneste år, er det sociale medie blevet bedre til at tjene penge.

Det viser det amerikanske selskabs regnskab for første kvartal, der er offentliggjort tirsdag.

Her er antallet af aktive brugere på 330 millioner sammenlignet med 336 millioner for et år siden.

Alligevel er omsætningen steget 18 procent til 787 milliarder dollar.

Twitter får langt størstedelen af sine indtægter fra annoncører, der betaler for at reklamere.

Det sociale medie nævner blandt andet, at der har været en stærk vækst på videoreklamer i første kvartal.

Twitter henter mere end halvdelen af omsætningen i USA. Japan er det næststørste marked.

Selv om Twitter overordnet set har mistet brugere, fremhæver selskabet, at der er sket en stigning i antallet af brugere, som er aktive på daglig basis.

Det tal lyder på 134 millioner. Det er steget otte millioner det seneste år.

Selskabet fortæller i regnskabet, at det i fremtiden dropper at fortælle om det samlede antal brugere.

Der er mest forretning i de mest aktive brugere. Det er her, Twitter vil satse mest, lyder det.

Den stigende omsætning i første kvartal har hjulpet Twitter til at øge overskuddet. Det er vokset 25 procent til 94 millioner dollar.

Det har også trukket op, at Twitters udgifter er dykket.

Et andet område, der har fanget Twitters opmærksomhed, er muligheden for at lægge platform til livesendinger.

Twitter peger i en pressemeddelelse selv på, at basketball-ligaen NBA har sagt ja til at livestreame sidste halvdel af 20 forskellige NBA-kampe med fokus på en specifik spiller. Hvilken spiller, der skal følges, afgøres ved en afstemning på Twitter.

En lignende aftale er lavet med baseballigaen Major League Baseball.

Derudover glæder Twitter sig over, at det med en række nye initiativer har fjernet 2,5 gange flere opslag for overtrædelser af reglerne på Twitter.

Ligesom Facebook bruger Twitter kunstig intelligens til at forsøge at fjerne materiale, før det når andre brugere.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce