Annonce
Erhverv

Twitter lukker 125.000 konti for ekstremisme og IS-bånd

I to år har det sociale netværk analyseret og suspenderet konti, hvis de var knyttet til ekstremisme og vold.

Twitter har siden sidste sommer lukket flere end 125.000 konti, som angiveligt har fremmet terror relateret til Islamisk Stat skriver Twitter ifølge avisen Washington Post.

Udmeldingen kommer i forlængelse af en appel fra den amerikanske regering til teknologivirksomheder om at bidrage i bekæmpelsen af ekstremisme.

De mange konti er suspenderet for at udsende indhold, der har været "truende", eller hvor formålet har været at "fremme terrorhandlinger".

De fleste af kontiene er relateret til Islamisk Stat, meddeler Twitter, ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Som de fleste mennesker verden over er vi forfærdede over de uhyrligheder, som ekstremistiske grupper begår, skriver Twitter i et tweet.

Det sociale netværk understreger, at voldelige trusler af enhver art er i strid med retningslinjerne. Det fremgår af Twitters brugerbetingelser.

I januar blev det sociale medie sagsøgt af en enke til en militært ansat, som blev dræbt 9. november i den jordanske hovedstad, Amman, skriver Washington Post.

Enken hævder, at Twitter lod "terrorister benytte mediet som værktøj til at sprede ekstremistisk propaganda".

Hun søger erstatning og hævder, at Twitter har ydet "materiel støtte" til Islamisk Stat - en alvorlig anklage i USA.

Det er to år siden, at Twitter for alvor begyndte at lukke konti med terrorrelateret indhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce