Annonce
Odense

Tvivl om juraen: Politisk flertal stopper planer om salg af Fjernvarme Fyn

Planerne om at sælge Fjernvarme Fyn til Energi Fyn er droppet. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Socialdemokratiet, SF og Det Radikale Venstre droppet planerne om salg af Fjernvarme Fyn til Energi Fyn. Det sker, efter at Energistyrelsen har stillet spørgsmålstegn ved dele af aftalen. Politikere er dybt frustrerede over at have brugt millioner på nyttesløs advokathjælp. - Hundehoveder, lyder det fra SF-rådmand Brian Dybro.
Annonce

På et pressemøde på Odense Rådhus har det politiske flertal bag et salg af Fjernvarme Fyn til Energi Fyn tirsdag eftermiddag meddelt, at salget er droppet.

Dermed er der skabt alvorlig tvivl om finansieringen af en omfattende og meget ambitiøs investeringsplan for Odense Kommune.

Det fortalte repræsentanterne for partierne bag aftalen: Borgmester Peter Rahbæk Juel (S), rådmand Brian Dybro (SF) og Susanne Crawley Larsen (R).

Det sker, efter at Energistyrelsen i en udtalelse har rejst tvivl om dele af aftalen.

Odense Kommune ville få godt en halv milliard kroner ud af salget.

De penge skulle have spillet en hovedrolle i en investeringsplan på 1,8 milliarder kroner, der over de næste 10 år skal renovere og modernisere blandt andet de nedslidte skoler og idrætsanlæg og sikre nok daginstitutioner og plejeboliger til det stigende antal børn og ældre.

- Det er noget møg. Men vi må finde andre andre muligheder. Det bliver svært, siger rådmand Brian Dybro på pressemødet.

Brian Dybro skød på pressemødet med skarpt mod advokatfirmaet Horten, der har rådgivet kommune i forbindelse med salget - og taget sig betalt for flere millioner kroner.

- Det er nogle hundehoveder, siger SF rådmanden.

Han tilføjer på pressemødet, at SF ikke kommer til at støtte et nyt salg af Fjernvarme Fyn.

- Tæppet er blevet revet væk under vores fødder, siger rådmand Susanne Crawley Larsen.

Der er gennem længere tid blevet kæmpet imod det snævre flertals planer om at sælge Fjernvarme Fyn til Energi Fyn. I byrådssalen har blandt andet De Konservative, Venstre og Enhedslisten været markante modstandere.

Desuden har foreningen Fionia Fjernvarme kæmpet imod salget og varslet, at den ville hivet Odense Kommune i retten for at få salget stoppet.

Energi Fyn meddeler tirsdag eftermiddag i en mail, at selskabet ikke har nogen kommentarer til, at Odense Kommune nu har droppet salget. Selskabet nøjes med at konstatere, at det var kommunen, som sidste år henvendte sig til energiselskabet omkring mulighederne for et salg til dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce