Annonce
Assens

Tvist: Lyngvild truer med at brænde sine billeder

Jim Lyngvild vil ikke uden videre overdrage fotografierne fra udstillingen Sølvmanden til Assens Kommune.

Jim Lyngvild og Assens Kommune gør begge krav på billederne fra udstillingen Sølvmanden.

Fotografen og modemanden Jim Lyngvild og Assens Kommune er uenige om, hvem der ejer retten til de mange fotografier, som Jim Lyngvild i foråret lavede til udstillingen Sølvmanden i Tobaksgaarden.

Assens Kommune har støttet udstillingen, der tages ned mandag, med 40.000 kroner.

Og derfor mener byrådspolitikeren Dan Gørtz (V), der også er formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, at fotografierne tilhører Assens Kommune.

Dan Gørtz forklarer, at der dengang tilskuddet blev givet, var en forståelse for, at det var kommunen, der havde ejerforholdet til billederne.

- Vi så det som en naturlig del, at vi havde ejerforholdet til dem og til at vælge, hvad de kunne bruges til, siger Dan Gørtz.

Den udlægning er Jim Lyngvild lodret uenig i.

Han agter i stedet at forære sine fotografier vederlagsfrit til dem, der har medvirket på fotografierne til udstillingen og måske forære Assens Kommune to af fotografierne som en tak for økonomisk hjælp til at få dem rammet ind.

Hvis kommunen holder fast i kravet om at få fotografierne retur, har Jim Lyngvild tænkt sig at finde malepenslen frem igen.

- Så maler jeg bare billederne over, eller de bliver brændt, siger Jim Lyngvild, der oplyser, at billederne har en værdi på mellem 22.000 og 28.000 kroner stykket.

Annonce
Fotoshoot i Assens med Jim Lyngvild
Odense: Kulturchef Lasse Tajme viser rundt i udstillingen om Sølvmanden på Tobaksgården.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce