Annonce
Assens

Tvist: Lyngvild truer med at brænde sine billeder

Jim Lyngvild vil ikke uden videre overdrage fotografierne fra udstillingen Sølvmanden til Assens Kommune.

Jim Lyngvild og Assens Kommune gør begge krav på billederne fra udstillingen Sølvmanden.

Fotografen og modemanden Jim Lyngvild og Assens Kommune er uenige om, hvem der ejer retten til de mange fotografier, som Jim Lyngvild i foråret lavede til udstillingen Sølvmanden i Tobaksgaarden.

Assens Kommune har støttet udstillingen, der tages ned mandag, med 40.000 kroner.

Og derfor mener byrådspolitikeren Dan Gørtz (V), der også er formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, at fotografierne tilhører Assens Kommune.

Dan Gørtz forklarer, at der dengang tilskuddet blev givet, var en forståelse for, at det var kommunen, der havde ejerforholdet til billederne.

- Vi så det som en naturlig del, at vi havde ejerforholdet til dem og til at vælge, hvad de kunne bruges til, siger Dan Gørtz.

Den udlægning er Jim Lyngvild lodret uenig i.

Han agter i stedet at forære sine fotografier vederlagsfrit til dem, der har medvirket på fotografierne til udstillingen og måske forære Assens Kommune to af fotografierne som en tak for økonomisk hjælp til at få dem rammet ind.

Hvis kommunen holder fast i kravet om at få fotografierne retur, har Jim Lyngvild tænkt sig at finde malepenslen frem igen.

- Så maler jeg bare billederne over, eller de bliver brændt, siger Jim Lyngvild, der oplyser, at billederne har en værdi på mellem 22.000 og 28.000 kroner stykket.

Annonce
Fotoshoot i Assens med Jim Lyngvild
Odense: Kulturchef Lasse Tajme viser rundt i udstillingen om Sølvmanden på Tobaksgården.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce