Annonce
Indland

Tvis Køkkener melder sig i køen: Fik aldrig betaling for køkken til 52.000 kroner

Salgskonsulent hos Tvis Køkkener i Odense Jacob Øhlenschlæger solgte i maj et køkken med hvidevarer til Call Solutions direktør, der efterfølgende aldrig betalte. Foto: Louise Jeberg

Tvis Køkkener i Odense solgte i maj et køkken med hvidevarer til Call Solutions direktør. Køkkenet blev afhentet hos Tvis Køkkener, men fakturaen på 52.000 kroner er aldrig betalt.

Endnu en kreditor har meldt sig på banen, efter at Fyens Stiftstidende de seneste dage har bragt historier om en række fynske forhandlere, der føler sig godt og grundigt taget ved næsen af Odense-firmaet Call Solutions og dets direktør Søren Lind Refning Poulsen.

Call Solutions har i løbet af foråret bestilt designerlamper og andet designinventar, som det har fået leveret på virksomhedens adresse, men efterfølgende aldrig har betalt.

Nu kan Tvis Køkkener i Odense fortælle, at firmaet har 52.000 kroner til gode hos Call Solutions for et køkken med hvidevarer, som Tvis Køkkener i midten af maj solgte til Call Solutions direktør, Søren Lind Refning Poulsen. Køkkenet blev afhentet hos Tvis Køkkener, men fakturaen er aldrig blevet betalt.

- Jeg har af en medarbejder fået at vide, at køkkenet blev afhentet af en kassevogn uden reklamer. Vi kunne godt mærke, at der var noget galt, da fakturaen efterfølgende ikke blev betalt, siger indehaver af Tvis Køkkener i Odense, Peter Højmark.

Annonce

Vil ændre procedure

Det var salgskonsulent Jacob Øhlenschlæger, der i maj solgte køkkenet til Call Solutions direktør.

Da det gik op for ham, at Tvis Køkkener nok var blevet narret, blev han i første omgang godt og grundigt hidsig.

- For jeg har aldrig prøvet at blive snydt før. Men det er sket, og jeg kan ikke gøre så meget ved det nu, siger han og fortsætter:

- Vi er godt klar over, at vi nok aldrig ser nogle penge. Men kan vi i det mindste få manden dømt, så er vi glade.

- Hvordan kan I finde på at give en virksomhed, I ikke kender i forvejen, en faktura for så dyr en vare?

- Det er normal kutyme, at erhvervskunder får en regning, når de modtager produktet. Men når vi fremover handler med nye virksomheder, så bliver de undersøgt mere grundigt, og hvis der er anledning til tvivl, vil de blive bedt om at betale forud, siger Jacob Øhlenschlæger.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce