Annonce
Middelfart

Tvillingegården nomineret til 50.000 kroner

Det er frivillige, der løser opgaverne på Tvillingegården. Eksempelvis renovering som her. Foto: Peter Leth-Larsen

Middelfart: Tvillingegården og deres cirka 80 frivillige er nomineret i TV2's konkurrence "Fantastiske Fællesskaber". Konkurrencen har i alt 10 nominerede, og det er seerne af TV2's regionalprogram, der finder vinderen, der bliver belønnet med 50.000 kroner.

De regionale vindere går videre til en finale, hvor præmien er yderligere 100.000 kroner.

Hos Tvillingegården er man begejstret over nomineringen, og man er allerede begyndt at drømme om, hvad en præmie skal bruges til.

- Tvillingegården ønsker sig nye stole. De gamle "arvestykker" vi har, larmer forfærdeligt, når man sætter sig og rejser sig. Forestil dig den larm det giver, når for eksempel 70 mennesker til tre højskoledage sætter sig og rejser sig på samme tid. Så vi vil bruge pengene til nye stole, hvis vi er heldige, lyder det fra Asta Petersen, Formand for Tvillingegårdens Venneforening, i en pressemeddelelse.

Vinderen er den, der får flest stemmer på sms frem til 23. september. Vinderen kåres 28. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce